ΠΑΣΟΚ:Να συνεχιστεί ο διάλογος

ΠΑΣΟΚ:Να συνεχιστεί ο διάλογος

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο Eυάγγελος Βενιζέλος με τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να διαμορφωθεί το πλαίσιο για την κοινή στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στα θέματα που αφορούν στις αγροτικές κινητοποιήσεις, ενόψει και της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών .

Σημειώνεται ότι όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία αγροτών, το ΠΑΣΟΚ πιστεύει  ότι υπάρχει περιθώριο για θετικές απαντήσεις και επίλυση προβλημάτων ειδικότερα σε θέματα όπως:

 

– Αγροτικό πετρέλαιο

– Θέματα φορολόγησης αγροτών

– Κοινοτικές επιδοτήσεις

– Χρήση νυχτερινού ρεύματος

– Ασφαλιστικό –Συνταξιοδοτικό αγροτών

 

Σε ότι αφορά το δεύτερο απεργιακό “μέτωπο”, η Ιπποκράτους εμμένει στην ανάγκη συνέχισης του διαλόγου της κυβέρνησης με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία , αλλά και με όλους  τους φορείς  της Ναυτιλίας για την αναζήτηση κοινά αποδεκτών λύσεων.

Σημειώνεται ότι   στην  πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου  του ΠΑΣΟΚ στον Υπουργό  Ναυτιλίας κο Μουσουρούλη (από τους αρμόδιους βουλευτές Ν. Σηφουνάκη και Κ. Τριαντάφυλλο) τέθηκαν αναλυτικά  τα ζητήματα που συνδέονται με το υπό  κατάθεση σχέδιο νόμου και των διατάξεων του  που αφορούν τα θέματα της  ναυτεργασίας. 

Επίσης το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει την ανάγκη διαλόγου μεταξύ  των Ναυτικών και των επιχειρήσεων του κλάδου για την καταβολή των δεδουλευμένων στην ακτοπλοΐα και την ουσιαστική  συζήτηση για τις νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

 


 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ