ΠΑΣΟΚ: «Ανατριχιαστική η έκταση του ιστού παρακολούθησης»

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θεωρεί ότι η σημερινή ενημέρωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, «αποτελεί μια πρώτη δημόσια θεσμική καταγραφή του εύρους του σκανδάλου των υποκλοπών και ειδικότερα της πτυχής του λογισμικού κατασκοπείας, όπως αυτό με το οποίο κάποιοι προσπάθησαν να παγιδεύσουν τον Νίκο Ανδρουλάκη», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του κόμματος .

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «είναι ανατριχιαστική πραγματικά η έκταση του ιστού παρακολούθησης, που εξυφάνθηκε. Είναι ανησυχητική η παραδοχή ότι διαβρώθηκε η κρατική ηλεκτρονική εφαρμογή εμβολιασμού».

Σημειώνεται ακόμη πώς «όσοι από τους κατόχους των 92 αριθμών, που έλαβαν SMS και ενημερώθηκαν επίσημα από την Αρχή, κατέχουν δημόσιες θέσεις ευθύνης οφείλουν να πληροφορήσουν σχετικά τον ελληνικό λαό και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία πρέπει με τη σειρά της να καλέσει άμεσα την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για ενημέρωση για τα σημαντικά στοιχεία που προκύπτουν. Τα στοιχεία βρίσκονται πλέον και στα χέρια της Δικαιοσύνης, που πρέπει και εκείνη να ενεργήσει».

Όμως, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Οποιαδήποτε επέμβαση στο πλαίσιο λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής, όπως και της ΑΔΑΕ, που διερευνούν το σκάνδαλο των υποκλοπών, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, ειδικότερα σε αυτό το στάδιο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ