Πατούλης: Εργαζόμαστε αθόρυβα, υπεύθυνα, αποτελεσματικά, σε αντίθεση με όσους κάνουν φθηνή αντιπολίτευση «πάνω στις στάχτες»

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, στο πλαίσιο πάντοτε των αρμοδιοτήτων μας, για να αισθάνονται οι πολίτες ασφαλείς για τις ζωές και τις περιουσίες τους», τονίζει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης σε δηλώσεις του, σχετικά με την παρουσία και τις δράσεις της Περιφέρειας στις πρόσφατες Πυρκαγιές στην Αττική.

Επίσης υπογραμμίζει ότι «η σκέψη όλων μας είναι στους πυροσβέστες κι εθελοντές που δίνουν όλες αυτές τις μέρες μάχη για να προστατέψουν τις ζωές και τις περιουσίες μας. Προτεραιότητά μας είναι να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία καταγραφής των ζημιών, ώστε να αποζημιωθούν γρήγορα από την Πολιτεία όσοι συνάνθρωποί μας έχασαν σε λίγες ώρες, τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής»

Σημειώνει ότι ο ίδιος και το επιτελείο του εργάζονται «αθόρυβα, υπεύθυνα, αποτελεσματικά», «σε αντίθεση με αυτούς που κάνουν φθηνή αντιπολίτευση, ”πάνω στις στάχτες”» και παραθέτει τρεις «αλήθειες» «προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν τι ακριβώς κάνουμε όλες αυτές τις ημέρες ως Περιφέρεια»:

«Πρώτη αλήθεια

Εγώ, οι αντιπεριφερειάρχες μου, τα στελέχη της διεύθυνσης πολιτικής προστασίας και το προσωπικό μας, βρισκόμαστε όλες αυτές τις μέρες διαρκώς στην πρώτη γραμμή της μάχης, δίπλα στο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Υπεύθυνα, αθόρυβα, αποτελεσματικά.

Δεύτερη αλήθεια

Η Περιφέρεια Αττικής από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος, από την 1η Μαΐου, έχει στη διάθεσή της όσα μηχανήματα και υδροφόρες χρειάζονται κατά περίπτωση, για να ενισχύσει, εφόσον μας ζητηθεί, το έργο της Πυροσβεστικής. Τις τρεις τελευταίες μόνον ημέρες διαθέσαμε 40 υδροφόρες και 10 μηχανήματα έργου, για το σκοπό αυτό.

Τρίτη αλήθεια

Μας κατηγορούν ότι δήθεν καθυστερήσαμε το διαγωνισμό για την προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού για την αντιπυρική περίοδο και τον κάνουμε μέσα στον Ιούλιο.

Ξεκαθαρίζουμε. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, σε τίποτε δεν επηρεάζει την ικανότητα της Περιφέρειας και της αρμόδιας διεύθυνσης πολιτικής προστασίας να έχει στη διάθεση της τον εξοπλισμό που χρειάζεται, την ώρα που τον χρειάζεται. Έχουμε όσα μέσα χρειαζόμαστε τα οποία εξασφαλίζουμε αξιοποιώντας τη διαδικασία της πρόσκλησης μέσα από το μητρώο εργοληπτών, που προβλέπεται για έκτακτες καταστάσεις. Διαδικασία που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια.».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ