Παρέμβαση Κωνσταντοπούλου: Όχι στα τελεσίγραφα, όχι στην υποταγή – ΒΙΝΤΕΟ

Για καταιγισμό ωμών παρεμβάσεων στη δημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

“Οι εκπρόσωποι του χθες, οι συνυπεύθυνοι της καταστροφής της χώρας και του λαού και οι εγχώριοι και ξένοι συνεταίροι τους έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποτρέψουν την έκφραση της λαϊκής βούλησης, για να εμποδίσουν ή να ματαιώσουν το δημοψήφισμα” ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής.

“Το ναι δεν σημαίνει ναι στην Ευρώπη. Σημαίνει ναι στο τελεσίγραφο που απηύθυνε η τρόικα στην ελληνική κυβέρνηση. Το ναι σημαίνει ναι στα μνημόνια, στην υποτέλεια, στην υποδούλωση. Ναι σε περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, σημαίνει ναι στην ανεργία και στην εργασιακή ανασφάλεια, σημαίνει ναι στην εκχώρηση της κυριαρχίας και της δημοκρατίας, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, σε χαράτσια δίχως τέλος, σημαίνει ακόμα ναι στην υποβάθμιση της Ελλάδας από ισότιμο μέλος της ΕΕ σε χώρα παρία και αποικία χρέους” δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και συνέχισε:

“Το όχι σημαίνει όχι στις αντιδημοκρατικές τακτικές και πρακτικές, όχι στους ευρωπαϊκούς εκβιασμούς και τελεσίγραφα, όχι στα τεχνητά αδιέξοδα, όχι στην ασφυξία του λαού με τις τράπεζες κλειστές, όχι στην υποδούλωση κρατών μελών από άλλα κράτη μέλη, όχι στην οικονομική και πολιτική υποταγή”.

“Η κυβέρνηση όρθωσε το ανάστημά της. Δεν υπέκυψε, δεν συνθηκολόγησε προδίδοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών” τόνισε. “Για πρώτη φορά ο ελληνικός λαός μπορεί να αποφασίσει για το μέλλον του. Για πρώτη φορά μπορεί να αποκρούσει με την ψήφο του τον τελευταίο εκβιασμό. Για πρώτη φορά ο λαός μπορεί να σηκώσει το κεφάλι και να αποτινάξει με την ψήφο του, με το όχι του, τον μνημονιακό ζυγό. Να ψηφίσει και να παλέψει για την αξιοπρέπεια και το μέλλον του και να υπερασπιστεί την μόνη κυβέρνηση που τον εμπιστεύτηκε και του παρέδωσε την εξουσία που πηγάζει από αυτόν, τη μόνη βουλή που ο ίδιος εξέλεξε και η οποία του επιστρέφει την εξουσία που πηγάζει από αυτόν και ασκείται υπέρ αυτού. Να μην επιτρέψει την ανατροπή της κυβέρνησης από εκείνουν που επί μήνες απεργάζονται σενάρια αποσταθεροποίησης και εκτροπής, για να παραδώσουν τη χώρα και το λαό στις δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής και της εξαπάτησης που κέρδισαν από τα μνημόνια σε βάρος της κοινωνίας” σημείωσε η Πρόεδρος της Βουλής.

Δείτε το βίντεο με ολόκληρη τη δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

 

Διαβάστε επίσης

Die Zeit: Έλληνες μείνετε μαζί μας

Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω συνομιλίες αυτή τη στιγμή 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ