Παραιτήθηκε ο Νίκος Τόσκας – «Οι απώλειες ανθρώπων στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω»

Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του ΠολίτηΝίκος Τόσκας. Όπως ανακοινώθηκε από το Μαξίμου ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτησή του. Οι αρμοδιότητές του περιέρχονται στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη. «Ο Πρωθυπουργός είχε πριν από λίγο συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό για την Προστασία του Πολίτη, κο Νίκο Τόσκα.Ο κος Τόσκας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης και με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επανήλθε στην παραίτηση που είχε καταθέσει στον Πρωθυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα.Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του κου Τόσκα και τον ευχαρίστησε για την συνεργασία όλων των τελευταίων χρόνων.Οι αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη περιέρχονται στον Υπουργό Εσωτερικών κο Πάνο Σκουρλέτη», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Το tweet του Πρωθυπουργού για την παραίτηση Τόσκα

”Η γενναιότητα ενός στρατηγού δεν μετριέται μόνο την ώρα της μάχης αλλά και την ώρα του απολογισμού”δηλώνει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Ευχαριστώ θερμά τον Νίκο Τόσκα για την εντιμότητα και την αφοσίωση που επέδειξε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων που του ανέθεσα”, πρόσθεσε.

Δείτε το tweet του Πρωθυπουργού:

Η δήλωση Τόσκα μετά την παραίτησή του

Δώδεκα ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας παραιτήθηκε από τη θέση του. Σε δήλωση του, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως «η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω».

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση:

«Οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο μου ανέθεσε κυβερνητικά καθήκοντα.

Η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω, κάτι το οποίο είχα δηλώσει και δημοσίως από την πρώτη στιγμή.

Προσπάθησα σε όλη μου τη ζωή να προσφέρω στην υπεράσπιση και στην προστασία αυτού του τόπου και των πολιτών.

Ευχαριστώ όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τους εθελοντές οι οποίοι πάσχισαν με όλες τις δυνάμεις τους να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα και βοήθησαν ανθρώπους να σωθούν.

Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και ιδιαίτερα εκείνους που παρέμειναν δίπλα μου στα δύσκολα».

ΝΔ για την παραίτηση Τόσκα: Είναι πολύ λίγη και έρχεται πολύ αργά για να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα

«Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας, ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν το θάρρος να τις αναλάβουν, έντεκα ημέρες μετά την τραγωδία», αναφέρει σε σχόλιο της η ΝΔ για την παραίτηση Τόσκα.

«Η παραίτηση του κ. Τόσκα είναι πολύ λίγη και έρχεται πολύ αργά για να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα», καταλήγει στο σχόλιο του το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.ΚΚΕ: Η παραίτηση Τόσκα έχει στόχο να εκτονώσει την αγανάκτηση του λαού

«Η παραίτηση του υπουργού της κυβέρνησης, που “τα έκανε όλα καλά”, στόχο έχει να εκτονώσει την αγανάκτηση του λαού, αλλά και να κρύψει τις πραγματικές αίτιες της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αν. Αττική. Με αλλαγές προσώπων δεν επιλύονται τα προβλήματα από την έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και την υποχρηματοδότηση της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης», σημειώνει η ανακοίνωση του ΚΚΕ για την παραίτηση του Νίκου Τόσκα.

Το ΚΙΝΑΛ για την παραίτηση Τόσκα: Η καθυστερημένη αποπομπή του δεν πρόκειται να ξεγελάσει κανέναν

«Είναι πολύ αργά κύριε Τσίπρα. Η προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού εξακολουθεί να είναι η πρώτη προτεραιότητά σας, όμως η καθυστερημένη αποπομπή του κυρίου Τόσκα δεν πρόκειται να ξεγελάσει κανένα», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης σχετικά με την παραίτηση Τόσκα.

«Αναλάβετε την πολιτική ευθύνη για την ανείπωτη τραγωδία στην Ανατολική Αττική και παραιτηθείτε.Αν φυσικά έχετε φιλότιμο και τσίπα», συμπληρώνει στη δήλωσή του ο κ. Χρηστίδης.

Η αντίδραση Θεοδωράκη στην παραίτηση Τόσκα

”Ο άνθρωπος που προσπαθούσε και δεν έβρισκε ένα λάθος για τον θάνατο τουλάχιστον 85 ανθρώπων εν καιρώ ειρήνης, τελικά παραιτήθηκε”, έγραψε νωρίτερα στο twitter ο επικεφαλής του κόμματος το Ποτάμι Σταύρος Θεοδωράκης.

”Τις μέρες του στο υπουργείο τις πλήρωσαν ακριβά οι Έλληνες. Από τα Εξάρχεια μέχρι το Μάτι” πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης με αφορμή την παραίτηση του Νίκου Τόσκα από τη θέση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

σχολίασε κι εσύ