Παππάς στον Realfm 97,8: Τεράστια καμπάνα για την Ευρώπη το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα δήλωσε ότι «είναι μια τεράστια καμπάνα για την Ευρώπη» το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία. «Θα πρέπει να αναρωτηθεί πώς θα ανακάμψει στη συνείδηση των λαών που την συναποτελούν ως ένα πρότζεκτ που μπορεί να βελτιώσει την βιωσιμότητα των κοινωνιών» πρόσθεσε.

«Έχει ευθύνες και η Αριστερά, δεν κατάφερε να πείσει ότι στα μείζονα ζητήματα έχει απαντήσεις» σχολίασε.

«Είναι γενικευμένο το φαινόμενο, οι κυβερνήσεις και οι δυνάμεις της άκρας δεξιάς δεν έχουν πρόβλημα να ακολουθήσουν συστημικές επιλογές. Σε πολλές περιπτώσεις οι ακροδεξιές δυνάμεις είναι σάρκα από την σάρκα των συντηρητικών δυνάμεων. Άρα έχουμε δομικό πρόβλημα του ευρωπαϊκού πρότζεκτ. Για εμάς λύση είναι πολιτικές που δεν τραυματίζουν την κοινωνική συνοχή» περιέγραψε.

Για την Siemens είπε ότι «οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι εφαρμοστέες, αλλά εδώ υπάρχει ένα μείζον ζήτημα. Το έλλειμμα απόδοσης δικαιοσύνης, σημαίνει εφαρμογή του δικαίου του ισχυρού».

«Ο κ. Μητσοτάκης το μόνο που μπορεί να υποσχεθεί είναι αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις» δήλωσε σχετικά με τις εκλογές.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ