Παππάς: Είναι η τελευταία ημέρα «στη δουλειά» για τους επαγγελματίες «πατριδοκάπηλους»

«Ιστορική» χαρακτήρισε τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής για τη Συμφωνία των Πεσπών ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι αφενός είναι η τελευταία ημέρα ενός δύσκολου προβλήματος, αφετέρου η τελευταία ημέρα «στη δουλειά» για τους επαγγελματίες «πατριδοκάπηλους».

«Θα καταγραφεί στην Ιστορία, αφενός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι, η ΔΗΜΑΡ και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές υπερψηφίζουν την Συμφωνία. Είναι η τελευταία μέρα ενός δύσκολου προβλήματος που κόστισε στην εξωτερική μας πολιτική. Είναι και η τελευταία μέρα στη δουλειά για τους επαγγελματίες πατριδοκάπηλους, για όσους έκαναν καρριέρα πάνω σε αυτό το ζήτημα και κάνοντας διάφορες μεθοδεύσεις κατά τη διάρκεια της εξωτερικής μας πολιτικής» ανέφερε ο κ. Παππάς.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ κατηγόρησε, ταυτόχρονα, τη ΝΔ ότι έχει υποστεί σοβαρή μετατόπιση και ως προς την πολιτική και ως προς την πράξη, σημειώνοντας ότι ειδικά αυτές τις ημέρες θα περιμέναμε να υπάρξει μία σαφής καταδίκη των ακροδεξιών παρακρατικών, οι οποίοι επιχείρησαν να μπουν στη Βουλή. «Έγιναν και από τον πρόεδρο της Βουλής και από την κ. Γεροβασίλη αναλυτικές δηλώσεις. Οι εικόνες είναι αδιάψευστες. Και τι ακούσαμε αντί της καταδίκης των παρακρατικών ακροδεξιών, οργανωμένων αυτών τραμπούκικων ομάδων; Καταγγελίες ότι χρησιμοποιήσε αλόγιστη βία η κυβέρνηση» επισήμανε και απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε: «Προσέξτε πάρα πολύ τον ολισθηρό δρόμο που έχετε πάρει διότι δεν είναι γιατρικό για τις μεγάλες σας διαψεύσεις. Βλέπετε την εικόνα της Κοινοβουλευτικής σας Ομάδας σε αυτήν τη συνεδρίαση που υποτίθεται ότι θα μας είχατε ανατρέψει κιόλας».

Επίσης, ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στην εικόνα που παρουσίασε η ΔΗΣΥ με αιχμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι εκεί είχαμε το φαινόμενο να έχει βουήξει ο τόπος ότι η μεγάλη πλειοψηφία είναι υπέρ της Συμφωνίας και εν μία νυκτί μάθαμε ότι η θέση είναι κατά, και τώρα παρουσιάζεται το πρόβλημα με τη στρατηγική του κόμματος. «Μας κατηγορούσε για τη συμμαχία με τον Πάνο Καμμένο -ο οποίος δεν έβαλε σε δοκιμασία την κυβερνητική σταθερότητα τριάμισι χρόνια, παρά τώρα με το Μακεδονικό- με τον οποίο ταυτίζεται στο Μακεδονικό, ταυτίζονται μαζί του» σχολίασε. «Αυτή είναι μια θεμελιώδης αντίφαση, από την οποία η ΔΗΣΥ πρέπει να απαλλαγεί και να θεμελιώσει σοβαρή κριτική απέναντι στην κυβέρνηση» συνέστησε.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ υποστήριξε ότι οι Πρέσπες είναι όντως καταλύτης πολιτικών εξελίξεων γιατί συμπυκνώνεται το πώς αντιλαμβάνεται κάθε πολιτική δύναμη το μέλλον αυτού του τόπου και του λαού. «Και το κράμα Δεξιάς και ακροδεξιάς φαντάζεται έναν λαό φοβισμένο, έναν λαό που έχει πιστέψει ότι είναι έθνος ανάδελφο και έχει προβλήματα με όλους της τους γείτονες. Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής υπάρχει η προοδευτική αντίληψη, η οποία θέλει έναν λαό, ο οποίος έχει βγάλει συμπεράσματα από την κρίση, στηρίζει τις πολιτικές της δίκαιης ανάπτυξης και διεκδικεί για τη χώρα έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή, έτσι ώστε να ανακτήσει το χαμένο της ρόλο της υπογράμμισε.

Ακόμη, ο κ. Παππάς τόνισε ότι καταδεικνύεται η μεγάλη κοινωνική ανάγκη να υπάρξει μία μεγάλη προοδευτική συμμαχία, που θα εγγυηθεί τη στρατηγική ήττα του κράματος Δεξιάς και ακροδεξιάς, «το οποίο επιδιώκει να γυρίσει τη χώρα στα μνημόνια, τη ύφεση και την εθνική απομόνωση».

Σχετικά με την εξέλιξη της συζήτησης στη Βουλή αυτές τις ημέρες, ο κ. Παππάς είπε ότι δυστυχώς, ενώ η συζήτηση για το Μακεδονικό έχει εξελιχθεί εδώ και πολύ καιρό, οι κραυγές και οι αλαλαγμοί δεν επέτρεψαν σε μεγάλο κομμάτι του λαού μας να ενημερωθεί για την ουσία της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Σε αυτήν την αίθουσα, τα ευφυολογήματα εξαντλήθηκαν. Οι θέσεις που άλλαξε η αξιωματική αντιπολίτευση, πλέον, δεν μετριώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, ενώ είχαμε και το φαινόμενο να έρχεται εδώ ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προσπαθώντας να αποστασιοποιηθεί από το σύνθημα “η Δημοκρατία πρόδοσε την Μακεδονία” να λέει “όχι κύριοι της κυβέρνησης, εσείς προδώσατε τη Μακεδονία» παρατήρησε. «Είναι πολύ βαριά κουβέντα και θα έπρεπε ο κ. Μητσοτάκης να είναι πολύ μετρημένος όταν τη χρησιμοποιεί διότι αν κάτι προδόθηκε όλα αυτά τα χρόνια είναι οι δυνατότητες της Μακεδονίας, της ελληνικής, να παίζει κρίσιμο ρόλο στη συνανάπτυξη των Βαλκανίων. Και προδόθηκαν αυτές οι δυνατότητες επειδή υπήρξαν ψέματα και εθελοτυφλία, που κόστισαν» σημείωσε.

Τέλος, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανέφερε ότι η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης έδωσε τη δυνατότητα να θυμηθούμε τον Βίο και την Πολιτεία των πρωθυπουργών και των υπουργών της ΝΔ, που τη χειρίστηκαν. Όπως επισήμανε:

– Το 1992, ο Αντώνης Σαμαράς κατήγγειλε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ότι έδωσε το δικαίωμα στους Σκοπιανούς να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες.

– Το 1993, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατήγγειλε τον Αντώνη Σαμαρά ότι σε Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών έχει δεχθεί να αναφερθεί η γειτονική χώρα με το όνομα Μακεδονία σκέτο.

– Το 2008, ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για την κωλοτούμπα του Κώστα Καραμανλή, χαρακτήρισε «εθνικά επικίνδυνη» τη Ντόρα Μπακογιάννη. Προχθές, δε, είπε ότι το Βουκουρέτσι δεν ήταν κίνηση υψηλής τέχνης, αλλά μπλόφα.

– Η Ντόρα Μπακογιάννη έχει χαρακτηρίσει τον Αντώνη Σαμαρά «μοιραίο άνθρωπο» για το Μακεδονικό.

«Δυστυχώς για τη ΝΔ, επειδή συνέπεσε η περίοδος συζήτησης για το Μακεδονικό με το κλείσιμο των μνημονίων, με μία περίοδο που η ΝΔ έπρεπε να επανεφεύρει τον εαυτό της ως αντιπολίτευση, έκανε την επιλογή της διολίσθησης προς την ακροδεξιά ρητορική, συνειδητά» κατέληξε ο κ. Παππάς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ