Παπαδημούλης: Ο χρόνος πιέζει για λύση

«Χρειάζεται συμφωνία, χρειάζεται λύση που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ανασάνει και να αναπτυχθεί έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ανάπτυξη, μείωση ανεργίας και σταδιακή διόρθωση των αδικιών και επούλωση των πληγών που προκάλεσε 5 χρόνια το Μνημόνιο», είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στο Mega.

«Παραμένουν σοβαρές διαφορές και προβλήματα, ο χρόνος πιέζει και επείγει αυτή η λύση, που να είναι βιώσιμη», σημείωσε και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός «έχει πάρει την υπόθεση επάνω του».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «η μη λύση ζημιώνει πάρα πολύ και τους δανειστές, γιατί αποσταθεροποιεί την ευρωζώνη, είναι πάρα πολύ ακριβή, ανοίγει την πόρτα του φρενοκομείου, σε μια στιγμή που φουντώνουν τα σενάρια για Brexit – δηλαδή, για έξοδο της Βρετανίας – τη στιγμή που η άκρα δεξιά, στο πρόσωπο της Μαρίν Λεπέν, σηκώνει τη σημαία της διάλυσης του ευρώ».

Αυτό που πρότεινε είναι «να κλειστούν τα τεχνικά κλιμάκια σε ένα δωμάτιο μέχρι να βγει λευκός καπνός και, όπου παραμένουν αποστάσεις πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες οι ηγέτες στο επίπεδο που συζητούν, που σημαίνει Τσίπρας, Μέρκελ, Γιούνκερ, Τουσκ και με την θεσμική της ανεξαρτησία και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Τέλος, ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε ότι «το χειρότερο σενάριο είναι ο ξαφνικός θάνατος και η χρεοκοπία και αυτή η κυβέρνηση και ο Τσίπρας δεν έχουν αποφασίσει να αποτελέσουν σύντομη αριστερή παρένθεση».

Διαβάστε επίσης:

Σκουρλέτης: Κόκκινη γραμμή οι ομαδικές απολύσεις

Ο Δραγασάκης ζητά συλλογική απόφαση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.