Παπαδημούλης: Να μη δικαιωθούν τα γεράκια της λιτότητας, όπως ο Σόιμπλε

Ομιλία στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου πραγματοποίησε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, στη συζήτηση με θέμα «Έλεγχος του Κοινοβουλίου σχετικά με την εν εξελίξει αξιολόγηση από την Επιτροπή και το Συμβούλιο των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης και ανθεκτικότητας – Δηλώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής». “Το Ταμείο Ανάκαμψης, κα Φον Ντερ Λάιεν, είναι ένα θετικό βήμα. Γι’ αυτό και όλες οι πολιτικές ομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από την Αριστερά μέχρι την κοινοβουλευτική Δεξιά, με τη θλιβερή εξαίρεση της άκρας δεξιάς, το στηρίζουμε” σημείωσε.

Απευθυνόμενος προς την Κομισιόν, την οποία εκπροσώπησε η Πρόεδρός της, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, και προς το Συμβούλιο, το οποίο εκπροσωπούσε η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Πορτογαλίας Άνα Πάουλα Ζακαρίας, τόνισε ότι “Γιατί θέλουμε να πετύχει η βιώσιμη ανάκαμψη της οικονομίας. Να μειωθούν οι ανισότητες ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς και ανάμεσα στα πλούσια και τα φτωχότερα κράτη μέλη. Για να μη δικαιωθούν τα γεράκια της λιτότητας, κε Γκαρικάνο, όπως ο κος Σόιμπλε, που από τώρα ζητούν να επανέλθουμε στους παλιούς, δογματικούς κανόνες, που θα φέρουν λιτότητα και κρίση χρέους”.

“Και γι’ αυτό, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ετοιμαζόμαστε να εγκρίνουμε ένα ψήφισμα με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, που ζητά να μειωθούν οι ανισότητες, να αυξηθεί η διαφάνεια, μακριά από τα κυκλώματα διαφθοράς και διασπάθισης, να στηριχτεί το κοινωνικό κράτος, και τα χρήματα για την ανάκαμψη να μην πάνε μόνο στις τσέπες λίγων και ισχυρών, αλλά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στη δημόσια Υγεία και στη δημόσια εκπαίδευση και στις περιφέρειες, για να είναι όλη η κοινωνία συμμέτοχη σε αυτή την ανάκαμψη. Να μην κερδίζουν μόνο λίγοι, πλούσιοι και ισχυροί από το κοινοτικό χρήμα” κατέληξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.