Πάνε πίσω οι πλειστηριασμοί

Πάνε πίσω οι πλειστηριασμοί

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Στην συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης αποφασίστηκε η στρατηγική που θα ακολουθηθεί στο θέμα των πλειστηριασμών προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό των κομμάτων τους και να φύγει από τα πρώτα θέματα των ειδήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν να ρίξουν τους τόνους, καθώς όπως σημείωναν συνεργάτες των δύο πλευρών, «υπάρχει αρκετός χρόνος ακόμα…». Οι ίδιες πηγές υποστήριζαν πως το θέμα των πλειστηριασμών δεν είναι κάτι που πρέπει άμεσα να αποφασιστεί καθώς η απαγόρευση ισχύει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ωστόσο οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν την Πέμπτη προκειμένου να συζητήσουν αναλυτικά για την ουσία του επίμαχου ζητήματος. Παράλληλα ο Ευ. Βενιζέλος θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο καθώς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα πάρει μέρος στην έκτακτη σύσκεψη των ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες.

Ο Αντώνης Σαμαράς κατά την διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη ήταν ιδιαιτέρως προσεχτικός όταν αναφέρθηκε στους πλειστηριασμούς και το χαρακτήρισε ως ένα ευαίσθητο θέμα. «Θέλω να δω προσωπικά το θέμα των πλειστηριασμών. Δεν είναι ένα ζήτημα που συζητείται σε σύσκεψη μιας ώρας».

Τη Δευτέρα οι τελικές αποφάσεις για την κινητικότητα

Στην σύσκεψη του κυβερνητικού οργάνου μεταρρύθμισης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο Μαξίμου, θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις για το πρώτο κύμα κινητικότητας στο οποίο θα ενταχθούν 12.500 εργαζόμενοι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει στα χέρια του και τα ονόματα που θα προέλθουν από τα υπουργεία και θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της κινητικότητας 4.401 υπάλληλοι, τον περασμένο Ιούλιο. Ακολουθεί η ένταξη των υπολοίπων υπαλλήλων, που θα συμπληρώσουν τον αριθμό των 12.500 που πρέπει να έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της κινητικότητας μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και οι οποίοι θα προέρχονται απ’ όλα τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς τους, στη βάση της αξιολόγησης των δομών τους και των σχετικών σχεδίων στελέχωσης.

Στο πρόγραμμα της κινητικότητας θα τεθούν συνολικά 25.000 από το σύνολο των 618.709 τακτικών υπαλλήλων, ένα ποσοστό δηλαδή μόλις 4%.

Στις 4 το απόγευμα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης θα συναντηθεί με το προεδρείο της ΚΕΔΕ προκειμένου να συζητηθούν τα κριτήρια για την αξιολόγηση των δομών των δήμων καθώς ένα σημαντικό ποσοστό των εργαζομένων στους ΟΤΑ θα ενταχθεί στην κινητικότητα μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Στόχος της αξιολόγησης η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί τέλος Οκτωβρίου είναι να διαπιστωθεί ποιοι δήμοι έχουν πλεονάζον προσωπικό και ποιοι όχι έτσι ώστε να μπει σε εφαρμογή η ενδοδημοτική κινητικότητα.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ