Παναγιωτόπουλος στον Realfm 97,8: Την επόμενη μέρα θα πρέπει να μας απασχολήσει ένα σύστημα προστασίας με έγκαιρες προειδοποιήσεις για αυτά τα φαινόμενα

“Δεν μπορεί να τα βάλει κανείς με τον Θεό. Το κακό είναι ότι αυτά τα ‘έκτακτα’ καιρικά φαινόμενα πλέον έχουν γίνει εξαιρετικά τακτικά, επομένως δεν αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα αλλά τον κανόνα. Αυτό σημαίνει ότι το επίπεδο της προετοιμασίας να είναι πολύ υψηλότερο”, είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Όπως με πληροφόρησαν άλλο ένα ελικόπτερο επιχειρεί αυτή τη στιγμή… Έγινε μία πολύ πρωινή σύσκεψη, διαπιστώθηκε η έκταση των ζημιών και οι ανάγκες αποκατάστασης. Αυτή τη στιγμή περίπου 42 βαριά μηχανήματα του Στρατού Ξηράς είναι έτοιμα να μεταφερθούν στον τόπο της καταστροφής. Επιπλέον, κάποια από την Πολεμική Αεροπορία, ήδη δύο ελικόπτερα – ένα του Πολεμικού Ναυτικού και ένα της Πολεμικής Αεροπορίας- επιχείρησαν χθες πάνω από τον τόπο που χτύπησε η κακοκαιρία. Είχαμε έναν αγνοούμενο στη θάλασσα από χθες και προσπάθησαν αμέσως να πετάξουν για να τον εντοπίσουν, δεν κάλυψαν όλο το πεδίο λόγω πολύ κακού καιρού. Αλλά, πάλι βρίσκονται σε ετοιμότητα και θα συνεχίσουν προφανώς τις έρευνες”, σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε:

“Οπωσδήποτε, την επόμενη μέρα θα πρέπει να μας απασχολήσει και ένα σύστημα προστασίας με έγκαιρες προειδοποιήσεις αυτών των φαινομένων”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ