Παναγιωτόπουλος στον Realfm 97,8: Πάντα θα υπάρχουν υποθέσεις αλλά αυτές δεν πρέπει να εργαλειοποιούνται

Στην προφυλάκιση του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου αναφέρθηκε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Ελένη Καλογεροπούλου.

“Τέτοιου είδους υποθέσεις δίνουν οπωσδήποτε το πάτημα στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρωθυπουργό να βάζουν στο ίδιο τσουβάλι όλους τους παλιούς και το παλιό πολιτικό σύστημα… Εάν αρχίζει ο κάθε κυβερνητικός παράγοντας να βάζει στο οπλοστάσιο του και την κίνηση διώξεων και προφυλακίσεων πολιτικών αντιπάλων και από την άλλη να προκύπτει κάποια προφυλάκιση εδώ και εκεί, τότε όλοι θα είναι πάρα πολύ υποψιασμένοι. Αυτό θα είναι ακόμα χειρότερο για το κύρος και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε:

“Όταν από κυβερνητικά χείλη, έστω και ανεπισήμως, έστω και από τον κ. Πολάκη που είναι η μπρουτάλ φωνή της συνείδησης του ΣΥΡΙΖΑ, που λέει και κάνει λόγο για το όπλο των φυλακίσεων προκειμένου να έχει πολιτικά οφέλη ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε κάθε φορά που θα προκύπτει κάτι εύλογα κάποιοι θα μπαίνουν σε υποψίες. Δεν λέω ότι όλα αυτά είναι στημένα για να δημιουργούνται πολιτικές ζυμώσεις”.

“Εδώ και 12 χρόνια διερευνάται η υπόθεση Παπαντωνίου, κάποιος δικαστικός έκρινε ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις και ότι πληρούνται οι δικονομικές προϋποθέσεις της προφυλάκισης, που δεν είναι οριστική καταδίκη στο δικαστήριο. Αυτό σημαίνει ότι έχει και άλλο δρόμο μπροστά η υπόθεση μέχρι να δικαστεί και να αποφανθεί ο δικαστής για την ενοχή… Είμαι σίγουρος ότι και μετά τις εκλογές θα υπάρξουν υποθέσεις. Πάντα θα υπάρχουν υποθέσεις αλλά αυτές δεν πρέπει να εργαλειοποιούνται προκειμένου να κάνουν τα πράγματα δυσκολότερα, γιατί εάν τα έκαναν ευκολότερα δεν θα χρησιμοποιούνταν για πολιτικούς αντιπάλους” σημείωσε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.