Παναγιωτόπουλος στον Realfm 97,8: Η έρευνα για την αναζήτηση των ποινικών ευθυνών θα πρέπει να ολοκληρωθεί ταχύτατα

“Επιτρέψτε μας να είμαστε καχύποπτοι αυτές τις μέρες και να αντιδρούμε κάθε φορά που έχουμε υπόνοιες ότι πάει να γίνει κάποια αθέμιτη παρέμβαση σε κάποια βαθμίδα του έργου στη Δικαιοσύνη”, είπε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

“Με αυτά κατά νου, όταν πληροφορηθήκαμε ότι υπήρχε έγγραφη οδηγία από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τον διενεργούντα την προκαταρκτική εξέταση για το Μάτι, προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τον κ. Ηλία Ζαγοραίο που του συνιστά να περιμένει το πόρισμα της επιθεωρητού δημόσιας διοίκησης, τότε θεωρήσαμε ότι έπρεπε να αντιδράσουμε. Κατόπιν εντολής που πήρα από τον Πρόεδρο της ΝΔ επισκεφτήκαμε μαζί με τον αναπληρωτή τομεάρχη τον κ. Καραγκούνη χθες τον κ. Ζαγοραίο για να ζητήσουμε διευκρινήσεις” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε:

“Εγώ δεν είδα το κείμενο, όμως προκλήθηκε σάλος, έκαναν όλοι λόγο για πάγωμα της διαδικασίας και αυτό το θεωρήσαμε αρκετό για να επισκεφτούμε τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών και να ζητήσουμε διευκρινήσεις. Μας είπε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, το δεχθήκαμε. Του απαντήσαμε ότι έχουμε λόγους να ανησυχούμε. Κάναμε την παρέμβαση μας, δεν του ζητήσαμε πώς να κάνει τη δουλειά του, ξέρει πολύ καλά ο ίδιος πώς να κάνει τη δουλειά του… Η έρευνα για την αναζήτηση των ποινικών ευθυνών θα πρέπει να ολοκληρωθεί ταχύτατα. Γιατί αυτό το οφείλει η Πολιτεία στους νεκρούς, στους συγγενείς τους αλλά και σε όλο τον κόσμο”

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ