Παναγιωτόπουλος για Ακάρ: Αν θέλει ας έρθει κολυμπώντας

Πώς σχολιάζουν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας τις συνεχείς προκλητικές δηλώσεις.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Με χιούμορ και χωρίς καμία διάθεση να παίξει το παιχνίδι των εμπρηστικών δηλώσεων των Τούρκων αξιωματούχων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος έδειξε να μην δίνει σημασία στο παραλήρημα του Χουλουσί Ακάρ, στην συνάντηση που είχε με τους διαπιστευμένους συντάκτες, όπου συστήθηκε για πρώτη φορά επίσημα και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Δεν χρειάζεται να απαντάμε σε ότι δηλώνει (ο Ακάρ). Ας έρθει κολυμπώντας» είπε σκωπτικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του enikos.gr για τις εμπρηστικές δηλώσεις Ακάρ, παραμονή Χριστουγέννων, για το Καστελλόριζο.

«Η απάντηση η δική μας είναι να είμαστε ψύχραιμοι και νηφάλιοι αλλά και σε ετοιμότητα μέσων και προσωπικού» συμπλήρωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, που έκανε ρεβεγιόν Χριστουγέννων με το πλήρωμα της ΤΠΚ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, όπου διανυκτέρευσε.

Η συνάντηση στο «Δώμα ΓΕΝ» ήταν η πρώτη μετά το ξέσπασμα της πανδημίας το 2020 και φυσικό ήταν οι ερωτήσεις να πέφτουν βροχή.

Στην συνάντηση για την ανταλλαγή ευχών, παρόντες ήταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης.

Οι υπουργοί αναφέρθηκαν και στο πρόβλημα της πανδημίας, και το ερώτημα που θέτουν πολλοί για το ενδεχόμενο υποχρεωτικότητας των εμβολισμών για την αντιμετώπιση του κύματος της παραλλαγής «όμικρον» από τον κορονοϊό.

«Δεν μπορούμε να βρούμε τους κυρωτικούς μηχανισμούς ώστε να προχωρήσουμε σε εμβολιαστική υποχρεωτικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι είναι συνεχείς οι συσκέψεις με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους Αρχηγούς των Επιτελείων για το ζήτημα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ