Παναγιωτόπουλος: Έρευνα για τις διαρροές στις Ένοπλες Δυνάμεις

Αυστηρό μήνυμα προς τη στρατιωτική ηγεσία στέλνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος υποστηρίζοντας ότι τα φαινόμενα διαρροής διαβαθμισμένων πληροφοριών πρέπει να αντιμετωπίζονται όχι χαλαρά, αλλά με όρους στρατιωτικού ποινικού κώδικα.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» προαναγγέλλει και την άμεση διενέργεια σχετικής έρευνας.

Σε ερώτηση για το εάν τελικά είναι «ελβετικό τυρί» το Πεντάγωνο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε ότι «δεν αναφέρομαι  στο «Πεντάγωνο» ειδικά, αλλά σε όλο το σύστημα της στρατιωτικής ιεραρχίας από το επίπεδο του υπαξιωματικού και άνω. Η διαρροή οπουδήποτε και σε ΜΜΕ διαβαθμισμένων πληροφοριών για θέματα ασφάλειας όπως π.χ. αποθέματα και δυνατότητες συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων είναι κάτι που με προβληματίζει, ιδιαίτερα αυτή την εποχή».

Όπως είπε ο ίδιος, «στη Βουλή έκανα παρότρυνση προς τους αρχηγούς των Επιτελείων να κάνουν ενέργειες για να ελέγξουν αυτό το φαινόμενο. Εκτιμώ ότι αυτές οι συμπεριφορές είναι για να αντιμετωπίζονται με όρους στρατιωτικού ποινικού κώδικα και όχι με χαλαρή αντιμετώπιση. Πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Θα δώσω κατευθύνσεις άμεσα».

Η δήλωση Παναγιωτόπουλου στην Επιτροπή για το… ελβετικό τυρί

Σημειώνεται ότι μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στο αίτημα για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων που σχετίζονται με την αποστολή εξοπλισμού στην Ουκρανία αλλά και στο ενδεχόμενο, τέτοια στοιχεία να γίνονται γνωστά από στρατιωτικές πηγές.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «δεν πρέπει, ελαφρά τη καρδία, να δημοσιοποιούνται τέτοια στοιχεία» και πρόσθεσε ότι «θα εγείρω θέμα στους αρχηγούς για το ελβετικό τυρί που είναι το σύστημα πληροφοριών που διαρρέουν από τα επιτελεία.  Είναι ένα πρόβλημα. Εδώ μιλάνε όλοι. Δεν έχει νόημα η κατασκοπεία πλέον. Τα συζητούν στο καφενείο. Ποιοι; Αξιωματικοί; Υπαξιωματικοί; Είναι σημείο ανησυχίας αυτό».

Για τις τουρκικές προκλήσεις

«Εδώ και κάποιο διάστημα η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση με λόγια αλλά και με πράξεις ευθείας αμφισβήτησης κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Ίσως η τουρκική ηγεσία ενοχλείται από το γεγονός ότι η Ελλάδα με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη υψώνει γεωπολιτικό ανάστημα, κτίζει συστηματικά στρατηγικές συμμαχίες με δυνατούς διεθνείς παίκτες και ταυτόχρονα αναβαθμίζει ταχύτατα τη συνολική αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος στα “Νέα Σαββατοκύριακο” και πρόσθεσε:

«Ίσως η όξυνση να οφείλεται εν μέρει και σε προεκλογική τακτική, προκειμένου να συσπειρωθεί το εσωτερικό ακροατήριο γύρω από το πρόσωπο του ηγέτη που αντιμετωπίζει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα, ιδίως στο οικονομικό πεδίο. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό είναι να υψώσουμε ισχυρό τείχος ανάσχεσης του τουρκικού αναθεωρητισμού, ώστε να υπερασπιστούμε σθεναρά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αυτό επιδιώκαμε από την αρχή, αυτό και κάνουμε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ