Παναγιωτόπουλος: Δεν υπάρχει πολιτική απονομιμοποίηση

Παναγιωτόπουλος: Δεν υπάρχει πολιτική απονομιμοποίηση

Ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για το εκλογικό αποτέλεσμα, την κυβέρνηση και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Τα συμπεράσματα από τις τελευταίες εκλογές θα πρέπει να είναι συνδυαστικά. Ο κόσμος δεν ψήφισε για διακυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία στους τελικούς συσχετισμούς στις ευρωεκλογές, είναι 2ο κόμμα, αλλά αν δούμε τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, έχασε 139.000 ψηφοδέλτια από αυτά που είχε πάρει τον Ιούλιο του 2012», σχολίασε αρχικά ο κ. Παναγιωτόπουλος και συνέχισε:

«Ήταν αναμενόμενη η διαφορά. Ναι μεν η κυβέρνηση εμφανίζει μια φθορά η οποία πρέπει να μας προβληματίσει. Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να πείσει την κοινή γνώμη για ένα πλειοψηφικό ρεύμα ανατροπής και αυτό δεν το πέτυχε».

«Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Σταθάκης, είχαν συνδέσει το αποτέλεσμα των εκλογών με το άθροισμα των δύο κομμάτων. Το άθροισμα των ποσοστών των 2 κομμάτων, υπερβαίνει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ κατά 5 ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες. Το μήνυμα μεν δόθηκε, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για πολιτική απονομιμοποίηση της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

«Η έννοια της δυσαρμονίας, δεν προβλέπεται στο Σύνταγμα. Η παρούσα βουλή, πρέπει να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η εκλογή προέδρου πρέπει να αποδεσμεύεται από τις Εθνικές κάλπες», σχολίασε ακόμα.

«Η χώρα πρέπει να πετύχει. Η εποχή των αυτοδυναμιών έχει τελειώσει. Βρισκόμαστε στο κεφάλαιο των συνθέσεων, των συνεργασιών. Από τέτοιες συνθέσεις πρέπει να προέλθει και το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μη μιλάμε για αποστασίες. Να μιλήσουμε για συνθέσεις. Εγώ θα καλούσα και τον ΣΥΡΙΖΑ, να καθίσει και να συνεννοηθεί με τις άλλες δυνάμεις για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Χάρη στις θυσίες του Ελληνικού λαού, ήδη η χώρα ανακάμπτει. Και ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία. Είμαστε όλοι συνέλληνες, συμπολίτες. Πρέπει να συνδιαμορφώσουμε το παρών και το μέλλον της χώρας», είπε ακόμα.

«Οι αγορές δεν παράγουν αξίες. Πρέπει να προσέξουμε τα θέματα κοινωνικής πολιτικής. Πρέπει να στηρίξουμε περισσότερο την κοινωνική συνοχή και να κάνουμε πιο ανθρώπινο και το πρόσωπο των εισπρακτικών μηχανισμών», σημείωσε.

«Οι εκλογικοί νόμοι, πρέπει να συμβάλουν άμεσα στον να εκπροσωπούνται όλες οι πολιτικές δυνάμεις και να στηρίζουν κυβερνήσεις. Αν πάμε σε απλή αναλογική, θα κινδυνεύουμε να φτάσουμε σε σημείο ακυβερνησίας», σχολίασε σχετικά με τον εκλογικό νόμο.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.