Παναγιώτης Κουρουμπλής: Από τη μάχη με τον Παπαχριστόπουλο για την έδρα στη Βουλή μέχρι τη διαγραφή

Ανεξάρτητος βουλευτής είναι πλέον ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα. Είχε προηγηθεί η ομιλία του στη Βουλή κατά την οποία αποκάλεσε “δολοφόνους” τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία απέστειλε επιστολή στο προεδρείο της Βουλής, με την οποία γνωστοποίησε ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, τίθεται εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας. Έτσι, ο κ. Κουρουμπλής ήταν βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ για λιγότερο από έναν χρόνο στη συγκεκριμένη Βουλή, καθώς ορκίστηκε στις 13 Ιανουαρίου του 2021 στη θέση του Θανάση Παπαχριστόπουλου, μετά και την απόφαση του εκλογοδικείου και όχι μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά τις εκλογές τον Ιούλιο του 2019 ο κ. Κουρουμπλής είχε προσφύγει στο εκλογοδικείο, ζητώντας επανακαταμέτρηση των ψήφων έναντι του Θανάση Παπαχριστόπουλου, που επίσης ήταν υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθήνας. Το θρίλερ ολοκληρώθηκε με την ορκωμοσία του κ. Κουρουμπλή στις 13 Ιανουαρίου 2021 και αφού η απόφαση του εκλογοδικείου τον ανακήρυξε βουλευτή από την πρώτη ημέρα των εκλογών. Βάσει της απόφασης ο κ. Παπαχριστόπουλος ήταν υποχρεωμένος να παραδώσει την έδρα, περιμένοντας την επόμενη εκλογική αναμέτρηση για να διεκδικήσει την επανεκλογή του.Σύμφωνα με την απόφαση του εκλογοδικείου, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε λάβει 226 περισσότερες ψήφους από τον κ. Παπαχριστόπουλο. Με αυτόν τον τρόπο επέστρεψε στη Βουλή 18 μήνες μετά ενώ διεγράφη από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ 337 ημέρες μετά την επιστροφή του.

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Η 3η φορά που διαγράφεται από Κοινοβουλευτική Ομάδα

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε διαγραφεί δυο φορές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Η πρώτη του διαγραφή ήταν το 2004, με αφορμή την εμπλοκή του στην περιβόητη υπόθεση Πάχτα. Η δεύτερη ήταν το 2011, όταν είχε διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ επειδή καταψήφισε το μεσοπρόθεσμο.

Ποιοι είναι ανεξάρτητοι βουλευτές

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι πλέον ένας από τους τρεις ανεξάρτητους βουλευτές. Οι άλλοι δύο είναι ο Κωσνταντίνος Μπογδάνος που διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία τον Οκτώβριο και η Κωνσταντίνα Αδάμου, που στις 24 Ιουλίου ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ 25.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ