Πάγκαλος: Βάζουν στο δημόσιο τις αρραβωνιαστικές τους και τους γκόμενούς τους

«Είπε ο κ. Σκουρλέτης ότι το 60% των θέσεων είναι άδειες, πιθανόν να είναι. Δεν κατάργησαν τις θέσεις όμως, που αυτό θα είχε πολτική σημασία, απλώς δεν έχουν κόσμο να βάλουν και γι’ αυτό βάζουν τις αρραβωνιαστικές τους, τους γκόμενούς τους, τον αδελφό τους, τη μάνα τους, τη γειτόνισσα κτλ., διότι δεν έχει στελέχη ο ΣΥΡΙΖΑ για να ασκήσει πολιτική» δήλωσε ο πρώην υπουργός Θόδωρος Πάγκαλος στον Βήμα Fm.

Πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μειοψηφικό κίνημα, 15% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων το ψήφισε. Χωρίς τον Καμμένο δεν θα είχαν κάνει ποτέ κυβέρνηση. Πήραν το άθλιο bonus του αθλίου εκλογικού συστήματος που διέπει τη χώρα και το οποίο κατασκεύασε το ΠΑΣΟΚ και ορθώς υφίσταται τις συνέπειες τώρα.».

Αναφερόμενος στην πρόταση της Φώφης Γεννηματά για την Κεντροαριστερά ο κ. Πάγκαλος σημείωσε ότι «αυτό είναι κάτι που επιβάλλεται. Πιστεύω ότι ο χώρος του κέντρου είναι μεγάλος στην Ελλάδα. Οι ψηφοφόροι που ανήκουν σε αυτό των χώρο, αυτή τη στιγμή ψηφίζουν από ΝΔ μέχρι και ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να υπάρξουν τα κόμματα που έχουν γνησιότητα καταγωγής ή και τωρινή σε σχέση με τα προγράμματα τους και τις θέσεις τους και το προσωπικό τους το πολιτικό, να διεκδικήσουν το χώρο. Πρέπει να τον διεκδικήσουν συναινούμενα».

Επεσήμανε ότι «το ΠΑΣΟΚ το σημερινό δεν επαρκεί προφανώς, υπάρχει το Ποτάμι, υπάρχει η Ένωση Κεντρώων, η οποία, εντάξει, μπορεί να μην μας αρέσει ο κ. Λεβέντης, αλλά υπάρχουν στελέχη από κάτω και ψηφοφόροι.»

Πρόσθεσει ότι «όλο πρέπει να μας συμβεί κατά τρόπο που να εκσυγχρονίσει ταυτόχρονα, ως διαδικασία, τη πολιτική ζωή του τόπου. Να εκλέξουμε μία πλατφόρμα, μία πολιτική θέση, ένα σύνολο πολιτικών θέσεων και να συνταχθούμε πίσω από αυτό το σύνολο πολιτικών θέσεων.»

Υπογράμμισε ότι η πρόταση της κ. Γεννηματά έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, θα συνταχθεί με αυτήν. «Αν έχει τα χαρακτηριστικά να κάνουμε απλώς χειρονομίες επικοινωνιακές, για να τους μαζέψουμε όλους και να γίνει το ΠΑΣΟΚ, ας πούμε ως τοιούτο, ισχυρότερο και η κυρία Φώφη να γίνει ο ηγέτης του χώρου, αυτό δεν με ενδιαφέρει» τόνισε.

Για την εκλογή αρχηγού σε έναν τέτοιο σχηματισμό σημείωσε ότι πρέπει να γίνει «με βάση τις προτάσεις που θα γίνουν για πρόγραμμα να ψηφίσει. Να ψηφίσει πρόταση για πρόγραμμα. Ο αρχηγός θα προκύπτει από το γεγονός ότι θα είναι ο πρώτος που θα υπογράφει την Α, Β, Γ πρόταση.»

«Είμαι αντίθετος (στην εκλογή από τη βάση), αυτό είναι κόλπο για να βγει η κόρη του Γεννηματά, όπως βγήκε νωρίτερα ο γιος του Παπανδρέου. Αυτό που πάει να κάνει, φοβούμαι ότι είναι ένα νέο αρχηγικό κόμμα, με τον εαυτό της ως αρχηγό και με αυτό εγώ δεν συμφωνώ, να χαλάσω τη ζαχαρένια μου, για να ασχοληθώ με αυτή την προσπάθεια. Θα το δούμε, αλλά γι’ αυτή την εξαγγελία, δηλαδή της εκλογής από τη βάση του αρχηγού, είμαι εντελώς καχύποπτος και είμαι αντίθετος» επεσήμανε ο κ. Πάγκαλος.

Διαβαστε επίσης:

Τι απαντά ο Θεοχαρόπουλος στην πρόταση Βενιζέλου για την κεντροαριστερά

Καμμένος: Οι μετακλητοί υπάλληλοι δεν είναι διορισμένοι

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ