Πάγκαλος για το πόθεν έσχες: Αρνούμαι το κουτσομπολιό

Πάγκαλος για το πόθεν έσχες: Αρνούμαι το κουτσομπολιό

«Αρνούμαι να μπω στο κουτσομπολιό το δικό σας και να ασχοληθώ γιατί ο τάδε δεν έχει καταθέσεις, δεν γουστάρει να έχει. Τι να κάνουμε; Να το συζητήσουμε; Θα συζητήσουμε πόσα σπίτια έχει ο ένας και πόσα ο άλλος» σχολίασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι «αν βρεθεί κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από το ευρώ, έμμεσα ή άμεσα, δια πράξεων ή δια παραλείψεων, θα έρθει μια άλλη κυβέρνηση μέσα σε ταχύτατες και ανατρεπτικές διαδικασίες που θα την πάει πίσω (σ.σ. στο ευρώ)».

Αναλυτικά απόσπασμα από τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου στον Βήμα FM.

Για το πόθεν έσχες και τον Τύπο: Κατακρίνω το κουτσομπολιό και αυτό κάνετε τώρα. Ο νόμος περί πόθεν έσχες έχει σαφή αιτιολόγηση: είναι η παρακολούθηση της εξέλιξης της περιουσίας κάποιου και των εισοδημάτων του, σε σχέση με την αύξηση εξουσίας. Αυτό δεν γίνεται και γι’ αυτό αρνούμαι να μπω στο κουτσομπολιό το δικό σας και να ασχοληθώ γιατί ο τάδε δεν έχει καταθέσεις, δεν γουστάρει να έχει. Τι να κάνουμε; Να το συζητήσουμε; Θα συζητήσουμε πόσα σπίτια έχει ο ένας και πόσα ο άλλος;

Εγώ καταλογίζω στον Τύπο πρώτον, ότι αυτή την κριτική που κάνω εγώ εδώ τώρα δεν την έχω δει γραμμένη πουθενά. Το έχω δει σε μερικά άρθρα συνεργατών του Τύπου, αλλά ποτέ δεν το έχω δει σαν πρώτο τίτλο σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας, τις οποίες εκτιμώ και σέβομαι κατά τα άλλα. Να γράψουν ότι πρέπει να σταματήσει αυτό το πόθεν έσχες, το οποίο δεν οδηγεί πουθενά, γιατί αποπροσανατολίζει τον πολίτη και οδηγεί σε αντικοινοβουλευτισμό και ο αντικοινοβουλευτισμός οδηγεί στην σημερινή Βουλή, όπου οι μισοί βουλευτές είναι αυτό που είναι.

Να σας πω και κάτι άλλο σε σχέση με αυτό το φαινόμενο. Υπήρχε μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση για ένα τερατώδη τύπο, ο οποίος εξέδιδε πλαστά τιμολόγια και τα λοιπά και εισέπραξε μέσα σε μια πενταετία ή δεκαετία μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια, τα οποία τα εισέπραττε εξαπατώντας το Δημόσιο και τους συναλλασσόμενους μαζί του. Αυτό το πράγμα το οποίο αφορά, αν θέλετε, όλα αυτά που μπορεί να έχουν κρύψει όλοι οι βουλευτές δεν συζητιέται. Αυτό είναι το κύριο θέμα της ημέρας.

Όταν αναρωτιόταν ο κόσμος μέσα στη δυστυχία του, «τι είναι αυτοί οι τύποι με τα αυτοκίνητα, τι είναι αυτοί οι τύποι που ξοδεύουν στα νυχτερινά κέντρα, ποιοι είναι αυτοί που έπιναν την σαμπάνια με ψήγματα χρυσού μέσα στη Μύκονο το καλοκαίρι»… Με συγχωρείτε, αλλά αυτοί δεν είναι οι βουλευτές ούτε είναι αυτό το πρόβλημα της χώρας, από την άποψη της σπατάλης και της απόκρυψης εισοδημάτων. Είναι αυτοί που πάντα σπαταλούσαν και απέκρυπταν εισοδήματα και οι οποίοι δυστυχώς συνεχίζουν να το κάνουν. Αυτόν (που εξέδιδε πλαστά τιμολόγια) τον έπιασαν προ ημερών. Αυτό γιατί δεν σας απασχολεί; Να σας πω γιατί δεν σας απασχολεί; Γιατί ο λαϊκισμός είναι παντοδύναμος στη χώρα. Γιατί ο λαϊκισμός είναι κυρίαρχη ιδεολογία και ο λαϊκισμός, ο οποίος έχει δύο προεκτάσεις, η μια είναι ο κομμουνισμός και η άλλη είναι ο φασισμός, έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση τον αντικοινοβουλευτισμό. Τον αντικοινοβουλευτισμό τον τροφοδοτούν πάρα πολλοί βουλευτές, οι οποίοι είναι κακή επιλογή του Έλληνα πολίτη. Δεν έχει ο Έλληνας πολίτης ευθύνη για τη Βουλή; Τι είναι αυτά τώρα, ότι ο λαός είναι αθώος; Αυτές είναι θεωρίες ολοκληρωτικές, οι κομμουνιστές και οι φασίστες λένε ότι ο λαός είναι αθώος και δεν ξέρει τι του γίνεται και γι’ αυτό ψηφίζει λάθος, και δεν ψηφίζει εμάς, αυτό εννοούν. Εγώ σέβομαι τον ελληνικό λαό, ο ελληνικός λαός ξέρει τι κάνει, αλλά ξέρει τι κάνει με βάση και τις παραμέτρους που του δίνονται και την ενημέρωση που έχει.

Μη μου πείτε τώρα ότι ο Τύπος και τα ΜΜΕ δεν έχουν σχέση με την πολιτική κατάσταση που υπάρχει σε μια χώρα…

Για τον κ. Τσίπρα, την Κομισιόν και την Ε.Ε.: Είναι καλό (το ότι ο Τσίπρας διεκδικεί την προεδρία της Κομισιόν από την Αριστερά) αν κανείς έχει υπ ‘όψιν του τι είναι αυτή η Αριστερά, δεν είναι η πραγματική Αριστερά του Κοινοβουλίου που είναι οι σοσιαλδημοκράτες, γιατί αυτοί είναι η μεγάλη Αριστερά του Κοινοβουλίου. Αυτοί είναι μια ομάδα, δεκαπέντε περίπου βουλευτών που μπορεί να γίνουν είκοσι ή τριάντα στις επόμενες  ευρωεκλογές και γενικώς δεν χαίρουν εκτιμήσεως. Το ότι θα είναι ο Έλληνας υποψήφιός τους (σ.σ. ο Τσίπρας) σημαίνει απλώς ότι αυτό το ρεύμα στην Ελλάδα είναι ιδιαιτέρως ισχυρό, για τους λόγους που γνωρίζουμε.

Δεν νομίζω ότι θα καταλάβει ο Τσίπρας τι γίνεται εκεί, γιατί ο Τσίπρας είναι προϊόν μιας διαδικασίας που δεν μαθαίνεις τίποτα, δεν σκέπτεσαι τίποτα και δεν τιμωρείσαι ποτέ, ό,τι και να κάνεις, ό,τι και να λες. Αυτό είναι κατάσταση μιας γενιάς, την οποία εγώ δυσκολεύομαι να καταλάβω, αλλά την αποδέχτηκα τελικά, γιατί είναι εκ των ων ουκ άνευ. Έτσι θα ζήσουμε με τους ανθρώπους της μεταπολίτευσης.

Ποια είναι η ευρωπαϊκή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ; Το να λες θα μείνω στην Ευρώπη; Ποιος πίστεψε ποτέ (σ.σ. ότι η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ); Πρώτον οι Ευρωπαίοι δεν πίστεψαν ποτέ ότι θα φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Δεύτερον δεν πιστεύουν ότι και να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, αυτό έχει κάποια σημασία, και τρίτον είναι σίγουροι, ότι αν βρεθεί κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από το ευρώ, έμμεσα ή άμεσα, δια πράξεων ή δια παραλείψεων, θα έρθει μια άλλη κυβέρνηση μέσα σε ταχύτατες και ανατρεπτικές διαδικασίες που θα την πάει πίσω (σ.σ. στο ευρώ). Δεν απαγορεύεται μια χώρα να απομονώνει τον εαυτό της από το ενιαίο νόμισμα για ένα διάστημα και να επανέρχεται.

Εμένα δεν με ανησυχεί το ευρώ. Με ανησυχεί η τάξη, η ασφάλεια του τόπου, ο πολιτισμός μας, και οι σχέσεις των Ελλήνων μεταξύ τους και δεν θέλω αυτά να περιέλθουν στην αποφασιστική και στην τελική αρμοδιότητα ανθρώπων, όπως ο κ. Τσίπρας και αυτών που τον ακολουθούν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ