Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες στις παραδόσεις- παραλαβές των υπουργείων

Εφόδους στα υπουργικά γραφεία, ποντίκια υπολογιστών που έλειπαν, κλειδωμένες πόρτες, κλιματιστικά που δεν λειτουργούσαν και αρκετές αιχμές περιλαμβάνει το’ ”μενού” των τελετών παράδοσης- παραλαβής στα υπουργεία.

Συγκεκριμένα, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όταν ολοκληρώθηκε το τυπικό σκέλος της παράδοσης – παραλαβής , κάποιοι άκουσαν τη Όλγα Γεροβασίλη να λέει στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη «αυτό δεν είναι παράδοση- παραλαβή αλλά αλλαγή φύλου», εξαιτίας της αποχώρησης της ίδιας και των πολλών γυναικών συνεργατών της.

Στο υπουργείο Υγείας, όταν ολοκληρώθηκε η τελετή, ο νέος υπουργός Βασίλης Κικίλιας κατευθύνθηκε στο γραφείο του για την πρώτη σύσκεψη με τους συνεργάτες του. Δεν πρόλαβε όμως να κλείσει την πόρτα του γραφείου και «μπούκαρε» για να του πει καλή επιτυχία, ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Επίσης, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος δεν παρέστη στην τελετή παράδοσης- παραλαβής, τηλεφώνησε στον Βασίλη Κικίλια για να του ευχηθεί και μάλιστα εξέφρασε ικανοποίηση που ανέλαβε εκείνος το τέως υπουργείο του και τον ενημέρωσε ότι θα το εκτιμήσει αν συνεχίσει οτιδήποτε από το έργο του, διαφορετικά θα είναι απέναντι.

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο νέος υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος θέλησε να δείξει τεράστιο σεβασμό στον προκάτοχό του Ευάγγελο Αποστολάκη δίνοντας εντολή να αποχωρήσει ο τέως υπουργός Ευάγγελος Αποστολάκης με το υπουργικό αυτοκίνητο τιμής ένεκεν, ενώ παρά την αφόρητη ζέστη, τον συνόδευσε μέχρι την πύλη.

Στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, εμφανώς συγκινημένος εμφανίστηκε ο Λευτέρης Κρέτσος στην αναφορά του έργου που πραγματοποίησαν με τον Νίκο Παππά. Μάλιστα, κάποια στιγμή βούρκωσε λέγοντας στους παρευρισκομένους να μην του χαλάσουν τη στιγμή γιατί θα αναγκαστεί να γίνει κακός.

Στο υπουργείο Μεταφορών, ο τέως υπουργός Χρήστος Σπίρτζης ευχήθηκε στον νέο υπουργό Κώστα Καραμανλή «όταν με το καλό αποχωρήσει, να έχει παραδώσει ίδιο και μεγαλύτερο έργο από το δικό μας».

Στο υπουργείο Εργασίας, μεγάλη έκπληξη περίμενε τους συνεργάτες των νέων υπουργών- υφυπουργών που έψαχναν να βρουν… μπαταρίες για τα τηλεκοντρόλ των κλιματιστικών, την ώρα που η θερμοκρασία άγγιζε τους 37 βαθμούς. Σε μερικούς υπολογιστές, ωστόσο, έλειπαν τα ποντίκια.

Λίγο πριν την τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υπουργείο Τουρισμού, ο Χάρης Θεοχάρης και ο Μάνος Κόνσολας έφτασαν στον 6ο όροφο του υπουργείου , όμως το «γραφείο υπουργού» ήταν κλειστό και έτσι υπουργός και υφυπουργός άρχισαν να χαιρετούν τον κόσμο που περίμενε στο διάδρομο. Έτσι, ο νέος υπουργός κ. Θεοχάρης άρχισε να αναρωτιέται αν ο τέως υπουργός Θανάσης Θεοχαρόπουλος βρισκόταν στο υπουργείο και αν η παραλαβή- παράδοση θα γινόταν τελικά στον διάδρομο. Και ξαφνικά, επτά λεπτά αργότερα το «γραφείο υπουργού» άνοιξε τις πόρτες.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.