Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Άμυνας – Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα δεν προκαλεί και δεν της αρέσει να προκαλείται BINTEO

Ο νέος υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός πρώην αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής, παρέλαβαν την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων από τον απερχόμενο υπουργό Ευάγγελο Αποστολάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Παναγιώτη Ρήγα. Η τελετή παράδοσης-παραλαβής έγινε με το προβλεπόμενο από το πρωτόκολλο τελετουργικό στον προαύλιο χώρο του Πενταγώνου.

“Θα είμαι δίπλα σας και πάντα στη διάθεσή σας, όπως πρέπει να είμαστε όλοι, ενωμένοι μακριά από αγκυλώσεις και στερεότυπα του παρελθόντος για το καλό των Ενόπλων Δυνάμεων και της πατρίδας. Σας παραδίδω τα καθήκοντά μου με απόλυτη διαφάνεια, απόλυτη συγκίνηση και απόλυτα ήσυχη τη συνείδησή μου και σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο ιδιαίτερα απαιτητικό έργο σας” τόνισε ο κ. Αποστολάκης με τον νέο υπουργό να παίρνει τον λόγο:

“Η Ελλάδα δεν προκαλεί και επιζητεί σχέσεις σταθερότητας και ειρήνης τόσο στα Βαλκάνια όσο στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου. Δεν της αρέσει όμως και να προκαλείται. Και όταν προκαλείται οφείλει να αντιδρά με περίσκεψη, αποφασιστικότητα αλλά και σθένος. Έτσι ώστε να μην πυροδοτεί εντάσεις αλλά και να μην φαίνεται πρόσφορη να δέχεται προκλήσεις. Αυτόν τον σκοπό θα υπηρετήσουμε όλοι και σ’ αυτό προσβλέπω στη δική σας συνεργασία” τόνισε στην ομιλία του ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ