Ομόφυλα ζευγάρια: Ένταση στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ με καβγά Κουκουλόπουλου – Γιαννακοπούλου – «Δεν θα μου πεις τι θα λέω»

Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια μονοπώλησε την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ σήμερα, Πέμπτη 8/2. Η συνεδρίαση, που κράτησε περισσότερες από 3,5 ώρες, ήταν επεισοδιακή,  με τον Νίκο Ανδρουλάκη να ανοίγει τη συζήτηση επαναλαμβάνοντας τη θέση του ΠΑΣΟΚ υπέρ της θεσμοθέτησης του.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιχειρηματολόγησε για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, με παρόντες τους καθηγητές Κώστα Ρόκα και Λίνα Παπαδοπούλου, ενώ η συζήτηση συνεχίστηκε με τη μορφή ερωτοαπαντήσεων με τους επιστήμονες. Στοίχημα για τον πρόεδρο του κόμματος είναι αν τελικά θα καμφθούν οι αντιδράσεις  βουλευτών που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο, στρεφόμενοι στην αποχή.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η βουλευτής Δυτικής Αθήνας Νάντια Γιαννακοπούλου επέλεξε να απαντήσει σε μία τοποθέτηση που είχε κάνει ο βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Ιλχάν σε προηγούμενη συνεδρίαση. Μάλιστα, ο ίδιος δεν ήταν παρών σήμερα. Ο βουλευτής Ροδόπης είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίξει ότι μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει «ναι» αλλά και η λύση της αποχής διαμορφώνει εν πολλοίς τη συνθήκη της ευελιξίας για τον κάθε βουλευτή για να υπάρχει περιθώριο στις τοπικές κοινωνίες.

«Δεν υπάρχουν βουλευτές α’ και β’ κατηγορίας, τι είμαστε εμείς για να παίρνουμε όλο το ζόρι επάνω μας;» φέρεται να είπε η Νάντια Γιαννακοπούλου, σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναδεικνύει με καθαρά λόγια τις θέσεις του. Παράλληλα, άφησε αιχμές ότι «κάποιοι σύρονται από μητροπολίτες»,  φωτογραφίζοντας την γραμματέα της Κ.Ο. Ευαγγελία Λιακούλη, ενώ πρόσθεσε, απευθυνόμενη στον κ. Ανδρουλάκη, ότι η ίδια τοποθετήθηκε εξ αρχής υπέρ του νομοσχεδίου.

«Άσε την εκκλησία, αυτό είναι θέμα συνειδησιακό στο οποίο πρέπει να γίνει ενημέρωση» της απάντησε ο βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας, ενώ ο Πάρις Κουκουλόπουλος προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, λέγοντας ότι υπάρχει χρόνος να συνεχιστεί η συζήτηση πριν από τη ψηφοφορία του νομοσχεδίου στη Βουλή και ότι δεν χρειάζεται ένταση. Ωστόσο, η κ. Γιαννακοπούλου επέμεινε, λέγοντας «Δεν θα μου πεις τι θα λέω ή τι θα κάνω, δεν είσαι ο μπαμπάς μου», του είπε η βουλευτής Δυτικής Αττικής, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου πέταξε «καρφιά» και κατά του Παύλου Χρηστίδη (που τάσσεται επίσης υπέρ του ν/σ) για τον όρο «pink washing», που χρησιμοποίησε σε ομιλία του.

Ο κ. Χρηστίδης είπε, δηλαδή, ότι η κυβέρνηση κάνει pink washing φέρνοντας ένα νομοσχέδιο δικαιωματικό, που αφορά τη ΛΟΑΚΤΙ κοινότητα, για να κρύψει τα υπόλοιπα, όπως το Κράτος Δικαίου. «Δεν έπρεπε να αναφερθείς σε pink washing ούτε να μιλάς για υποκλοπές όταν έχουμε ένα τέτοιο θέμα» φέρεται να είπε η κ. Γιαννακοπούλου, με τον Ανδρουλάκη να απαντά: «Μα, ο Χρηστίδης το έχει πάρει όλο επάνω του το θέμα του Κράτους Δικαίου και δικαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

«Συγγνώμη, αλλά ο Παύλος μίλησε γι’ αυτό την Τρίτη, πριν την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τετάρτη» είπε η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Να σημειωθεί ότι ενστάσεις για το νομοσχέδιο έχουν καταθέσει πάνω από 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενώ τα «σίγουρα» ναι είναι 17 με το ανώτατο να φτάσουν τα 20-21.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ