Ομιλία Καραθανασόπουλου επί του προϋπολογισμού

Ομιλία Καραθανασόπουλου επί του προϋπολογισμού

Με τις ομιλίες του Νίκου Καραθανασόπουλου από το ΚΚΕ και του Μίμη Ανδρουλάκη για λογαριασμό των ανεξάρτητων βουλευτών, ολοκληρώθηκαν το πρωί οι τοποθετήσεις των γενικών εισηγητών των κομμάτων επί του Προϋπολογισμού του 2014.

Στα «επικίνδυνα ψευτοδιλήμματα» και τις αναλύσεις που παραβλέπουν τον πυρήνα της καπιταλιστικής κρίσης, εστιαζόμενες σε επιμέρους εκδηλώσεις της, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Ο κ. Καραθανασόπουλος υποστήριξε πως ο Προϋπολογισμός του 2014 εστιάζει στην αναδιανομή της φτώχειας και την αποδυνάμωση του εργατικού κινήματος, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων. Ταυτόχρονα, είπε, παρατηρείται και μία ενδοαστική διαπάλη -δείγμα της αδυναμίας της κυρίαρχης οικονομικής τάξης να διαχειριστεί την κρίση.

«Είναι ψευτοδίλημμα για τον λαό, αν θα στρατευτεί πίσω απ’ το άρμα της Μέρκελ ή το άρμα του Ομπάμα, με τον οποίον έχει έντονο φλερτ ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, το μείγμα πολιτικής του Ομπάμα όξυνε τις ανισότητες στις ΗΠΑ», σημείωσε ο κ. Καραθανασόπουλος και προσέθεσε:

«Ψευτοδίλημμα είναι και το ερώτημα, “κούρεμα ή επιμήκυνση”, γιατί και τα δύο τα έχουμε δει. Άλλωστε, το παραδέχθηκε και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, πως “με την απομείωση του χρέους, θα μπορέσουμε να διαθέσουμε πόρους στην πραγματική οικονομία”, δηλαδή σε μονοπωλιακούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην αγροτική οικονομία, τη μεταποίηση και αλλού. Τι σημαίνει η εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ πως “θα αποκαταστήσει τον κατώτερο μισθό”, όταν θα έχει γενικευτεί η απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων και χωρίς ωράριο εργασίας;».

Εξίσου επικίνδυνο ψευτοδίλημμα είναι και η λογική της επιλογής νομίσματος. Το Plan B (του Αλέκου Αλαβάνου) το προβάλλουν γραφικά ναυάγια της ταξικής πάλης, γυρολόγοι του πολιτικού συστήματος, όταν στην Ευρώπη το προβάλλουν λαϊκιστικά κόμματα και στη Γερμανία πρώην μέλη του Συνδέσμου Βιομηχάνων».

 

Επικαλούμενος δε άρθρο ιστοσελίδας που πρόσκειται στο αριστερό ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ, (το οποίο παρομοίαζε τη σχέση Μέρκελ-Σαμαρά με τη σχέση Στάλιν-Ζαχαριάδη), ο βουλευτής του ΚΚΕ παρατήρησε: «Οι οπορτουνιστές είναι σημαιοφόροι του αντικομμουνισμού. Γιατί ο αντικομμουνισμός αποτελούσε το βασικό κριτήριο των αστών για να γίνουν αποδεκτοί κάποιοι στους κόλπους του».

 

Πηγή:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ