Οικονόμου: Η Αστυνομία δεν είχε εμπλοκή στον τραυματισμό της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο

Για τον σοβαρό τραυματισμό της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου. Αρχικά ο κ. Οικονόμου ευχήθηκε περαστικά και να πάνε όλα καλά με την υγεία της. Ο κ. Οικονόμου είπε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ότι «από όποιο υλικό υπάρχει και μαρτυρίες εικάζεται ότι συμμετείχε στα επεισόδια που προηγήθηκαν του τραυματισμού».

«Οι αστυνομικοί δεν έχουν εμπλοκή στον τραυματισμό της», ξεκαθάρισε ο υπουργός, εξηγώντας πως, «τα στοιχεία προκύπτουν από τις καταθέσεις των αστυνομικών. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο στοιχείο που να μου επιτρέπει να αμφισβητώ τις καταθέσεις τους» και ερωτηθείς σχετικά, απάντησε πως, οι ένστολοι, «δεν είδαν όμως πώς τραυματίστηκε, αντίθετα η Αστυνομία έτρεξε να φέρει τη βοήθεια».

«Είχαμε συλλήψεις στα χθεσινά επεισόδια, εστιάζουμε στον τραυματισμό ενός κοριτσιού, δεν πρέπει όμως να απομονώσουμε το γεγονός ότι είχε προηγηθεί επίθεση στην αστυνομία και σε μαγαζιά της περιοχής», ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως, «η  Αστυνομία λειτουργεί με κανόνες και νόμους και δεν μπορεί να μένει αδρανής όταν τα σπάνε οι μπαχαλάκηδες, οφείλει να κάνει αυτό που ορίζει το Σύνταγμα».

Αναφορικά με τη σύλληψη μελών του Ρουβίκωνα, η οποία έγινε όταν εκείνοι πήγαν να καταγγείλουν ότι, τους έκλεψαν τις μηχανές, ο Γιάννης Οικονόμου, σημείωσε πως, «το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τον Ρουβίκωνα απέδωσε».

«Συγκλονιστική αποτυχία η υπόθεση Κατσουρή»

«Οι σύνδεσμοι έκλεισαν, έχουν γίνει αλλεπάλληλες έφοδοι», είπε για την οπαδική βία, εξηγώντας πως, «το να κλείσεις τον σύνδεσμο είναι ένα πράγμα, όμως μεταφέρουν αλλού τις γιάφκες και τα ρόπαλα. Η Αστυνομία βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο κατόπι τους».

Για την περίπτωση Κατσουρή τόνισε ότι, «δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε αυτό να επαναληφθεί. Ήταν συγκλονιστική αποτυχία».

Κλείνοντας το θέμα, παρατήρησε πως, «σε κάθε αθλητικό γεγονός η αστυνομία βρίσκεται εκεί. Η ίδια αστυνομία, που ελέγχει τους ίδιους οπαδούς, στα ίδια γήπεδα είναι που τους ελέγχει στα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια» και διερωτήθηκε, «γιατί στα ευρωπαϊκά δεν γίνονται μπάχαλα; Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι μόνο η αστυνόμευση».

Τέλος, ερωτηθείς για τη διαθεσιμότητα των ραντεβού για τις νέες ταυτότητες, απάντησε πως «ανοίγουμε τα ραντεβού με προορισμό 1-1,5 μήνα και πολύ σύντομα θα διπλασιάσουμε τα ραντεβού».

«Υπερδιπλάσιοι τροχονόμοι στον δρόμο»

Παράλληλα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σημείωσε ότι με την εφαρμογή του νέου σχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρίσκονται υπερδιπλάσιοι τροχονόμοι στο δρόμο σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

«Στην Τροχαία, όπου είχαμε πολύ ελλειμματική αστυνόμευση στην Τροχαία το προηγούμενο διάστημα για διάφορους λόγους. Από χθες, με βάση τη δουλειά και την προεργασία που έγινε το προηγούμενο διάστημα και που ενισχύθηκε η Τροχαία, κάθε μέρα δεν θα είναι λιγότεροι στις ώρες αιχμής από 95 τροχονόμους στο δρόμο, υπερδιπλάσιους από αυτό που ήταν συνηθισμένο το προηγούμενο διάστημα.

Με αυτό τον τρόπο, αναδιοργανώνοντας το μοντέλο της Αστυνομίας πολύ σύντομα -μέσα σε αυτό το χρόνο- θα έχουμε ορατά αποτελέσματα στην καλύτερη εμφανή αστυνόμευση παντού, τα οποία θα συμπληρωθούν στο διηνεκές και με τις παρεμβάσεις μας για ενίσχυση με τεχνολογικές εφαρμογές» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ