Οικονόμου για συνέντευξη Τσίπρα: Φάνηκε ότι αγνοεί τη διεθνή πραγματικότητα

Ο  Αλέξης  Τσίπρας φάνηκε ότι αγνοεί τη διεθνή πραγματικότητα, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

“Ο κ. Τσίπρας, όπως κάνει πάντα όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση, έχει μια εύκολη συνταγή για όλα. Λεφτά και προσλήψεις. Έτσι λοιπόν και σήμερα ήταν επικίνδυνα απλοϊκός σε όσα είπε για ένα τεράστιο σε μέγεθος κοκτέιλ διεθνών κρίσεων. Φάνηκε ότι αγνοεί τη διεθνή πραγματικότητα και δεν κατανοεί το μέγεθος και τις διαστάσεις των κρίσεων για αυτό και η πολιτική του πρόταση εξαντλείται ξανά στο ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο η πραγματικότητα αυτή θα αλλάξει. Από κούφια συνθήματα όμως οι Έλληνες έπαθαν κι έμαθαν” ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου, και συμπλήρωσε:

“Να του υπενθυμίσουμε ότι ο έλεγχος των αρμών της εξουσίας, δεν ακούστηκε πρώτη φορά από τον κ. Πολάκη. Το είπε ο ίδιος μιλώντας σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του, απλώς ο κ. Πολάκης την εξειδικεύει”.

Για τη συνέντευξη Τσίπρα, ρωτήθηκε και στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

“Ο Πρωθυπουργός συνομιλεί θεσμικά με τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων και η Κυβέρνηση απαντά με τις πράξεις και τ’ αποτελέσματα της πολιτικής της σε ό,τι αφορά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που βάζει στην ελληνική οικογένεια, στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις, η κατάσταση, έτσι όπως τη βιώνουμε, με τις πολλές και επάλληλες κρίσεις. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Τσίπρας, όπως κάνει πάντοτε, όταν βρίσκεται στην Αντιπολίτευση, έχει μία μαγική συνταγή, μία έτοιμη λύση για όλα. Με λεφτά και προσλήψεις.

Έτσι, λοιπόν, και στο πλαίσιο αυτής του της δήλωσης και της κάθε του παρουσίας, προσεγγίζει με έναν πάρα πολύ απλοϊκό τρόπο τις συνέπειες από ένα ιδιαίτερα δυσμενές και περίπλοκο κοκτέιλ διεθνών κρίσεων. Φαίνεται ότι αγνοεί τη διεθνή πραγματικότητα, τις διαστάσεις και το βάθος των κρίσεων αυτών, γι’ αυτό και η πολιτική του πρόταση εξαντλείται ξανά στο ότι «με ένα νόμο και με ένα άρθρο» θα αντιμετωπίσει ή θα αλλάξει την πραγματικότητα αυτή. Από την άλλη η Κυβέρνηση προσηλωμένη στην προσπάθεια, προσηλωμένη στην ανάγκη να σταθεί στο πλευρό νοικοκυριών και επιχειρήσεων, παράγει με την πολιτική της συγκεκριμένα αποτελέσματα, που δυναμώνουν το εισόδημα, στηρίζουν τους πολίτες έτσι ώστε να μετριαστούν οι επιπτώσεις της κρίσης και ταυτόχρονα, διαφυλάσσουν την αξιοπιστία της χώρας, διαφυλάσσουν τη σταθερή πορεία της οικονομίας και τη δυναμική της ανάπτυξης” τόνισε ο κ. Οικονόμόυ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ