Οικονόμου για δηλώσεις Καραμανλή: Κανένα άδειασμα στον πρωθυπουργό και καμία αιχμή προς την κυβέρνηση

Ερωτήσεις σχετικές με την χθεσινή ομιλία του Κώστα Καραμανλή από την Κρήτη δέχτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, σημειώνοντας πως “δεν υπήρξε κανένα άδειασμα προς τον πρωθυπουργό και καμία αιχμή προς την κυβέρνηση”.

“Αν διαβάσει κανείς την παρέμβασή του θα δει ότι κινείται στο ίδιο μήκος κύματος που κινήθηκε από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θέλει έργω και λόγω να υπάρξει απόλυτη διαλεύκανση στην υπόθεση αυτή. Να μην υπάρξει καμία σκιά, να υπάρξει άπλετο φως. Ο πρώην πρωθυπουργός χθες ξεκαθάρισε ότι είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς ότι η κυβέρνηση έχει την παραμικρή ευθύνη για την υπόθεση αυτή. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να φτάσουμε στο τι έγινε και να πάρουμε απαντήσεις. Η κυβέρνηση αυτό έκανε από την πρώτη στιγμή μέσα από τις θεσμικές διαδικασίες”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συμπλήρωσε ότι ο Κώστας Καραμανλής “είπε αυτό που κάνει η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή και αυτό που είναι αυτονόητο για κάθε πολίτη και για την παράταξή μας. Δεν ανεχόμαστε να μείνει καμία σκιά στην υπόθεση αυτή”.

“Βλέπω κι εγώ μία απελπισμένη προσπάθεια κάποιων να δουν μέσα από τον δικό τους παραμορφωτικό φακό τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι και οι ίδιοι κύκλοι που του επιφύλασσαν τη γνωστή κριτική όλο το προηγούμενο διάστημα. Ο Κώστας Καραμανλής έχει διαχρονικά σταθερές απόψεις και για την πατρίδα και για την παράταξη”, τόνισε στη συνέχεια.

Αναφερόμενος στο απόρρητο και στο θέμα που έθεσε ο Κώστας Καραμανλής ο Γιάννης Οικονόμου σχολίασε ότι “όλοι συμφωνούμε στο τι πρέπει να γίνει στη διαδικασία αυτή, να υπάρξει άπλετο φως, χωρίς καμία σκιά, μέσα από τις θεσμικές διαδικασίες θα αναζητήσουμε το πώς, έτσι ώστε να είναι σύμφωνο με τους νόμους, με το Σύνταγμα και με την ιδιαίτερη φύση των ζητημάτων που μας απασχολούν”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ