Οικονόμου: Ανυπόστατες οι κατηγορίες Ερντογάν – Η Ελλάδα απαντά με πράξεις

Απάντηση στην πρόκληση Ερντογάν έδωσε ο Γιάννης Οικονόμου. Ο Τούρκος Πρόεδρος νωρίτερα προχώρησε σε μια νέα επίθεση προς την Ελλάδα, αυτή τη φορά με αιχμή του δόρατος το μεταναστευτικό, υποστηρίζοντας ότι πρόσφυγες ξυλοκοπούνται ή και δολοφονούνται από τους Έλληνες καθημερινά.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τόνισε ότι πρόκειται για εντελώς ανυπόστατες και αστήρικτες κατηγορίες και πρόσθεσε:

«Η χώρα μας απαντά με πράξεις που σώζουν ανθρώπινες ζωές είτε στο Αιγαίο ή στον Έβρο. Καλά θα κάνουν να στρέψουν την προσοχή τους στα κυκλώματα των λαθροδιακινητών που εμπορεύονται ανθρώπους και που δεν υπολογίζουν καθόλου την ανθρώπινη ζωή. Όλοι όσοι μπορούν κάτι να κάνουν προς την κατεύθυνση αυτή».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το εάν υπάρχει περιθώριο συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη λόγω της επιθετικότητας στο Αιγαίο, ο κ. Οικονόμου απάντησε:

«Πάντοτε θέλουμε να κρατούμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας. Ελπίζουμε η Τουρκία να συνειδητοποιήσει το αδιέξοδο της επιθετικής ρητορικής και των παράνομων ενεργειών. Η χώρα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο να έχουμε καλές σχέσεις με όλους τους γείτονές μας, αλλά είμαστε και ανυποχώρητοι σε ορισμένα βασικά πράγματα: τον σεβασμό των Συνθηκών, του Διεθνούς Δικαίου και προφανώς στα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Πρόσφυγες ξυλοκοπούνται ή και δολοφονούνται από τους Έλληνες καθημερινά

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με βιντεοσκοπημένο μήνυμα στην Παγκόσμια Κοινοβουλευτική Διάσκεψη αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό κατηγορώντας την Ελλάδα για τον θάνατο μεταναστών στο Αιγαίο. Ο Τούρκος Πρόεδρος κούνησε το δάχτυλο στη χώρα μας τονίζοντας ότι “είμαστε μάρτυρες της κατάστασης, των προσφύγων που ξυλοκοπούνται ή και δολοφονούνται από τους Έλληνες καθημερινά”.

“Τα ταξίδια που ξεκινούν με την ελπίδα να δημιουργηθεί ένα ασφαλές μέλλον ξεφεύγοντας από την καταπίεση και την πείνα μπορεί να καταλήξουν σε καταστροφή. Σχεδόν 30 χιλιάδες μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο. Η τύχη των παιδιών μεταναστών που κατέφυγαν στην Ευρώπη είναι άγνωστη. Είμαστε μάρτυρες της δεινής κατάστασης των σφαγιασμένων προσφύγων” σχολίασε ο Τούρκος Πρόεδρος.

“Αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των μεταναστών σε όλο τον κόσμο έχει φτάσει τα 275 εκατομμύρια και ο αριθμός των εκτοπισμένων προσφύγων έχει πλησιάσει τα 30 εκατομμύρια. Με τις συγκρούσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, 5 χιλιάδες άτομα προστέθηκαν στον αριθμό των προσφύγων. Τα ταξίδια ξεκίνησαν με την ελπίδα της δημιουργίας ενός ασφαλούς μέλλοντος με τη διαφυγή από τις διώξεις, την καταπίεση και την πείνα αλλά μπορεί να καταλήξει σε καταστροφή. Σχεδόν 30 χιλιάδες μετανάστες στη Μεσόγειο έχασαν τη ζωή τους. Η μοίρα των παιδιών μεταναστών που κατέφυγαν στην Ευρώπη είναι άγνωστη. Είμαστε μάρτυρες των προσφύγων που ξυλοκοπούνται ή και δολοφονούνται από τους Έλληνες καθημερινά. Το πραγματικό βάρος δεν είναι οι ανεπτυγμένες κοινωνίες με δυνατή φωνή, αλλά οι χώρες που βρίσκονται κοντά στην περιοχή της κρίσης όπως εμείς” συνέχισε.

Είμαστε η χώρα που έχει φιλοξενήσει τους περισσότερους πρόσφυγες τα τελευταία 7 χρόνια. Θα συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε αυτή την ευθύνη. Σε αυτήν την περίοδο που βιώνουμε τη μεγαλύτερη ανθρώπινη κινητικότητα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από την ευθύνη. Αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να αποφευχθεί εάν η διεθνής κοινότητα δεν έχει το θάρρος να αντιμετωπίσει τα υποκείμενα προβλήματα της μετανάστευσης” κατέληξε ο Ερντογάν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ