Οι βασικές προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ

Οι βασικές προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ

 

Με την ιδιότητα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα επισκεφθεί στις 8 Σεπτεμβρίου την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, και θα έχει συνάντηση με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς.

Κατά την διάρκεια της συνάντησής του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει τις θέσεις του Κινήματος για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και τις πολιτικές για την Κοινωνική Συνοχή. Θα τον συνοδεύσει κλιμάκιο Κυβερνητικών και κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στιγμή, ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το μείζον γεγονός του πολιτικού και επιστημονικού συνεδρίου που διοργανώνει το ΙΣΤΑΜΕ στις 3-4 Σεπτεμβρίου.

Στο Συνέδριο αυτό, όπως αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη, “θα αποτιμηθεί η πορεία του Κινήματος σ’ όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο, αλλά κυρίως θα αναδειχθούν οι μελλοντικές  προτεραιότητες και πολιτικές της Δημοκρατικής Παράταξης”.

Έχουν κληθεί να μιλήσουν στις θεματικές ενότητες του Συνεδρίου πολλοί επιστήμονες, αλλά και πολιτικά στελέχη από όλη την διαδρομή του Κινήματος.

Το Συνέδριο θα κλείσει με πολιτικές ομιλίες του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και των πρώην Προέδρων Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου.

Θα χαιρετήσουν επίσης ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης και ο Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ  Π. Χρηστίδης. Σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 29/08 θα παρουσιαστούν από τον Ε. Βενιζέλο και τον Πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ  Χ. Δερβένη, το πλήρες πρόγραμμα και οι στόχοι του Συνεδρίου.

Σήμερα, ο κ. Βενιζέλος, δεδομένης και της στενής επιστημονικής και προσωπικής σχέσης που είχε μαζί του, θα μιλήσει σε εκδήλωση στη μνήμη του Δημήτρη Τσάτσου, που διοργανώνεται στη Σκιάθο από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο “Η Σκιάθος” και τους συνεργάτες του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το “παρών” θα δώσει και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος, όπως επισημαίνει η Χ. Τρικούπη, θα ηγηθεί των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές, διεκδικώντας τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εκδήλωση αποτελεί και ευκαιρία συνάντησης των κ.κ. Βενιζέλου και Σουλτς, «ο οποίος είναι ενήμερος για τα ελληνικά πράγματα και τοποθετείται δημόσια με έναν πολύ θετικό τρόπο για την Ελλάδα και τις προοπτικές της».

Στην εκδήλωση θα παρίστανται, μεταξύ άλλων, η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Συλβάνα Ράπτη, ενώ μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνεται και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας και η Πρέσβης εκ προσωπικοτήτων και Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην UNESCO Κατερίνα Δασκαλάκη.

 

Κινητικότητα και Παιδεία στο επίκεντρο

 

Ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα Παιδείας ενόψει του Σ/Ν για το Γενικό και Τεχνικό Λύκειο και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δίνουν στο ΠΑΣΟΚ.

 

Όπως τόνισε και κλιμάκιο στελεχών του ΠΑΣΟΚ κατά την συνάντησή του με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, το Υπουργείο πρέπει να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες κινήσεις για την ομαλή εκκίνηση της νέας σχολικής χρονιάς. Ιδιαίτερα, όπως σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη, πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μετατάξεων από την Β’ βάθμια στην Α’ βάθμια εκπαίδευση και να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών. Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει επίσης ότι και η ΟΛΜΕ πρέπει παράλληλα με τις διεκδικήσεις της να λάβει υπ’ όψιν την ανάγκη της Ελληνικής οικογένειας και των παιδιών μας, για ουσιαστική λειτουργία της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

 

Στο πλαίσιο αυτό, για να εξετασθεί και το Σ/Ν  για το Γενικό και Τεχνικό Λύκειο θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Κ.Τ.Ε του ΠΑΣΟΚ παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου.

Στην Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν όμως ότι με τις προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ έγιναν ήδη σημαντικές διορθώσεις στο Προσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, ώστε όπως επεδίωκε και η επεξεργασία που είχε γίνει από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ (και στις οποίες στηρίζεται το Σχέδιο Νόμου):

 

-Να αναβαθμιστεί ουσιαστικά η Δημόσια Τεχνική Παιδεία

 

-Να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να βελτιωθεί το πρόγραμμα σπουδών του Γενικού Λυκείου

 

-Να απλοποιηθεί η διαδικασία πρόσβασης των μαθητών στην Ανώτατη Εκπαίδευση και να αποσυνδεθεί το Γενικό Λύκειο από αυτήν.

 

Παράλληλα, την Δευτέρα συνεδριάζει το αρμόδιο Κυβερνητικό όργανο που θα εξετάσει την πορεία της πρώτης φάσης του προγράμματος κινητικότητας των Δ.Υ.  και τα συμπεράσματα που προκύπτουν από αυτό.

 

Για το θέμα της κινητικότητας θα υπάρξει ειδική συνεδρίαση του Κ. Τ. Ε. του ΠΑΣΟΚ στην Βουλή, με την παρουσία της αρμόδιας Υφυπουργού Ευης Χριστοφιλοπουλου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ