Οι πολιτικοί στη «μάχη» του TikTok – Προεκλογικές καμπάνιες με βάρκα… τα social media

Αρκετοί πολιτικοί έχουν ανοίξει λογαριασμό στο TikTok, μια πλατφόρμα που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις ηλικίες 17-34, ένα κοινό που τα πολιτικά επιτελεία έχουν θέσει ως στόχο.

Μητσοτάκης: Η σχέση του με το TikTok και η απάντηση στο εάν θα έκανε τατουάζ

Οι επικοινωνιακές ομάδες προσπαθούν να συνδυάσουν το πρόγραμμα, θέματα επικαιρότητας και σποτ σε αναρτήσεις που σκοπό έχουν την μεγαλύτερη δυνατή διάχυση. Στόχος είναι η γενιά που ψηφίζει φέτος για πρώτη φορά. Ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, φαίνεται πως δεν έχουν ακόμα λογαριασμό στο TikTok.

Πιο δημοφιλής στην πλατφόρμα αυτή τη στιγμή είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με περισσότερους ακολούθους, views και likes.

Αντώνης Ρέμος: Viral στο TikTok το φιλί που αντάλλαξε με την Υβόννη Μπόσνιακ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πάνω από 100.000 followers

Στις 17 Μαΐου του 2022 ήταν το πρώτο βίντεο του Κυριάκου Μητσοτάκη στο TikTok. Ο λογαριασμός του Πρωθυπουργού πλέον έχει δεκάδες βίντεο, αρκετά εκ των οποίων έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο views.

Αυτή τη στιγμή έχει 100.100 ακολούθους και πάνω από 750.000 likes, ενώ δεν ακολουθεί κανέναν.

Viral ζευγάρι στο TikTok βρήκε κουτάκι Pepsi πάνω από 50 ετών

Στη σχέση του με το TikTok αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που έδωσε στο MEGA και την εκπομπή «MEGA Καλημέρα».

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, «το TikTok είναι ένα εργαλείο το οποίο έχει πολύ μεγάλη δύναμη, γεννά και πολλά ερωτηματικά. Στο δικό μου κινητό δεν έχω την εφαρμογή και έχω απαγορεύσει σε όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να την έχουν. Αλλά μου δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσω».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι είναι εντυπωσιακό πόσοι νέοι άνθρωποι βλέπουν και γίνονται αποδέκτες του μηνύματος μέσω του TikTok ».

Το βίντεο του Κυριάκου Μητσοτάκη που “χτύπησε” 2,4 εκατ. views

@kyriakosmitsotakis_ Από σήμερα αυξάνεται ο κατώτατος μισθός σε 780 Ευρώ #fyp #tiktokgreece ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Αλέξης Τσίπρας: 38.200 followers

Ο επίσημος λογαριασμός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα έχει 38.200 ακολούθους. Δεν ακολουθεί κανέναν, ενώ έχει πάνω από 611.100 likes.

Το πρώτο βίντεο ανέβηκε στις 8 Απριλίου του 2022. Κανένα βίντεο δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το 1 εκατ. views, αλλά το πιο δημοφιλές έχει 808.100 views.

Δείτε το πιο δημοφιλές βίντεο του Αλέξη Τσίπρα που έχει 808.000 views

@atsipras #Τσίπρας #fyp #tiktokgreece #Ελευσίνα ♬ πρωτότυπος ήχος – Αλέξης Τσίπρας

Νίκος Ανδρουλάκης: 7.997 followers

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ άνοιξε λογαριασμό στο TikTok στις 22 Οκτωβρίου 2021, αλλά δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει ακόμη τους 10.000 ακολούθους. Έχει 8.016 followers, ακολουθεί 5 άτομα και έχει συγκεντρώσει 37.100 likes.

Το πιο δημοφιλές βίντεο του Νίκου Ανδρουλάκη με 464.000 views

@nikos.androulakis♬ πρωτότυπος ήχος – Nikos Androulakis

Γιάνης Βαρουφάκης: 12.300 followers

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης έχει δικό του λογαριασμό στο TikTok από τις 23 Ιουνίου 2021. Ακολουθεί 14 άτομα, ενώ έχει 12.300 ακολούθους. Τα likes είναι 54.500.

Το πιο δημοφιλές βίντεο του Βαρουφάκη με 372.100 views

@yanis.varoufakis♬ πρωτότυπος ήχος – Yanis Varoufakis

Οι βουλευτές στο TikTok

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης είναι από τους πιο “δυνατούς” στην πλατφόρμα και τα βίντεο του μετρούν χιλιάδες views.

@adonis_georgiadis Όπως λέει και ο #συριζα «δεν μπορώ να κυκλοφορήσω στους δρόμους»… επί της ουσίας και στα Σαρακοστιανά και στα Φρούτα και στα Λαχανικά οι τιμές είναι καλύτερες από πέρυσι και στον χαλβά και στη λαγάνα λίγο πιο πάνω λόγω μεγάλης αύξησης της πρώτης ύλης!! 👉🏻Απολαύστε το βίντεο✌🏻 #adonis #adonisgeorgiadis #fyp #tiktokgreece ♬ Epic Moment – Unay

Ιδιαίτερα ενεργός είναι και ο υπουργός Εργασίας και αντιπρόεδρος ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

@kostis_hatzidakis Στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φρεσκάρουν τα μαθηματικά τους. Γιατί όπως και να το μετρήσουν το “προοδευτικό” 17,5% που μας παρέδωσαν την ανεργία είναι μεγαλύτερο από το “ανάλγητο” 11,4% που τη ρίξαμε. Και τα 780 ευρώ κατώτατος μισθός περισσότερα από τα 650 που ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ. #tiktokgreece #neadimokratia #fy #fyp #viral #politics ♬ πρωτότυπος ήχος – Kostis Hatzidakis

Ο Κώστας Σκανδαλίδης άνοιξε πρόσφατα λογαριασμό στην πλατφόρμα με το βίντεο του για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ανδρέα Παπανδρέου να έχει πολλά “χτυπήματα”.

Ο βουλευτής Α’ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με αιχμές απευθύνεται στον κ. Τσίπρα λέγοντας χαρακτηριστικά «άσε ρε φίλε ήσυχο τον Αντρέα, τι σχέση έχεις;».

@skandalidisΤι σχέση έχεις…♬ πρωτότυπος ήχος – Κώστας Σκανδαλίδης

Και ο Πάνος Σκουρλέτης άνοιξε λογαριασμό, ανεβάζοντας τις τηλεοπτικές του συνεντεύξεις έως τώρα.

@panos_skourletis #εκλογες2023 #syriza #studiomethea #ant1 ♬ πρωτότυπος ήχος – panos_skourletis

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης έχει πάνω από 15.000 ακολούθους.

@kyranakis #kyranakis #tiktok #fyp #fy #elections #greece #nd #politics #repost #ellada #viral ♬ Smoked out Phonk – TREVASPURA

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ