Qatar Gate: Εκτός φυλακής ο Μαρκ Ταραμπέλα – «Είμαι ανακουφισμένος» δηλώνει

Εκτός φυλακής βρίσκεται ο Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος είχε συλληφθεί για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Qatar Gate. Ο Βέλγος ευρωβουλευτής αποφυλακίστηκε νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν και βρίσκεται στο σπίτι του,  όπως αναφέρει η Le Soir.

Qatar Gate: Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι ο Ταραμπέλα

«Είμαι ανακουφισμένος που μπορώ να είμαι ξανά με την οικογένειά μου. Αυτή η περίοδος ήταν μια πραγματική δοκιμασία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που μου έδειξαν την στήριξή τους όλες αυτές τις εβδομάδες. Επαναλαμβάνω: Δεν έχω για τίποτα να κατηγορήσω τον εαυτό μου και παραμένω φυσικά στη διάθεση των ανακριτών αν έχουν άλλες ερωτήσεις», είπε ο Μαρκ Ταραμπέλα, μετά την αποφυλάκισή του, σύμφωνα με τη Le Soir.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, η ομοσπονδιακή εισαγγελία των Βρυξελλών αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος με βραχιολάκι ο Μαρκ Ταραμπέλα. Ανάλογη απόφαση είχε ληφθεί για τον Αντόνιο Παντσέρι και τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ενώ χθες έγινε γνωστό πως ελεύθερη με ηλεκτρονικό βραχιολάκι θα αφεθεί και η Εύα Καϊλή.

Την ώρα που έγινε γνωστή η αποφυλάκισή του, ο εκπρόσωπός του Ταραμπέλα είχε δηλώσει: «Παραμένει φυσικά στη διάθεση των αρχών, αν τυχόν εκτιμήσουν ότι χρειάζονται περαιτέρω πληροφορίες». Είπε επίσης: «Θυμηθείτε ότι ο Μαρκ Ταραμπέλα υποστήριζε πάντα ότι ήταν αθώος. Επίσης, πάντα έλεγε ότι δεν είχε να κατηγορήσει τον εαυτό του για τίποτα και ότι ποτέ δεν έλαβε χρήματα ή δώρα ως αντάλλαγμα για τις απόψεις του».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ