Οι Γάλλοι “υπερθεματίζουν” την άσκηση με ελληνική φρεγάτα – ΦΩΤΟ

Χρήστος Μαζανίτης
Δημοσιογράφος

Είναι η τρίτη γαλλική φρεγάτα που πραγματοποίησε συνεκπαίδευση με μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Το μήνυμα ότι για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν υπάρχει κανένα μορατόριουμ αδρανοποίησης έρχεται να επιβεβαιώσει εμφατικά ακόμη μία κοινή συνεκπαίδευση πλοίων του ελληνικού στόλου με γαλλικές φρεγάτες τον τελευταίο μήνα.

Μετά τις γαλλικές φρεγάτες PROVENCE και LANGUEDOC την Μεγάλη Τετάρτη, 12 Απριλίου, όπως είχαμε γράψει στο enikos.gr, στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΨΑΡΑ και 2 Μαχητικών Αεροσκαφών (Α/Φ) F-16, με την Γαλλική Φ/Γ FS LORRAINE στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης, εκτελέστηκαν αντικείμενα σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας, επικοινωνιών, ηλεκτρονικού πολέμου, προχωρητικών ελιγμών καθώς και αντιμετώπισης αεροπορικής απειλής (Air Defence Exercise – ADEX).

Τώρα, το γαλλικό Γενικό Επιτελείο Άμυνας, με ανακοίνωσή του υπερθεματίζει την άσκηση με την φρεγάτα ΨΑΡΑ F-454, προχωρώντας μάλιστα και σε σχετική ανάρτηση στο twitter:

«Αυτή η άσκηση δείχνει το υψηλό επίπεδο διαλειτουργικότητας με τον Στρατηγικό Εταίρο (την Ελλάδα)» γράφει χαρακτηριστικά στην σχετική ανάρτηση.

Η εν λόγω συνεκπαίδευση εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας», που υπεγράφησαν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό του Επιτελείου Άμυνας της Γαλλίας Στρατηγό Thierry Burkhard, κατά την επίσημη επίσκεψή του στο ΓΕΕΘΑ την 21 Ιανουαρίου 2022, και συνέβαλε στην επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών δυνάμεων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ