Οι χερσαίες δυνάμεις Ελλάδας – Γαλλίας συντονίζονται εν όψει νέων ασκήσεων

Χρήστος Μαζανίτης
Δημοσιογράφος

Η ενίσχυση των δεσμών των Στρατών Ελλάδας και Γαλλίας βρέθηκε στο επίκεντρο της επίσημης επίσκεψης του Γάλλου Στρατηγού Pierre Schill στο Ελληνικό Πεντάγωνο.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Το κυρίως ζητούμενο για τους Αρχηγούς των Στρατών Ξηράς Ελλάδας – Γαλλίας είναι πώς θα μπορέσουν να ενισχύσουν την συνεργασία και την διαλειτουργικότητα στο πλαίσιο της αναβαθμισμένης αμυντικής συνεργασίας.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης υποδέχτηκε τον Αρχηγό των Χερσαίων Δυνάμεων της Γαλλίας (Chef d’Etat-Major de l’Armée de Terre) Στρατηγό Pierre Schill, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού ΓΕΣ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο Αρχηγών, η οποία διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, συζητήθηκε η ενίσχυση των δεσμών των δύο Στρατών μέσω:

  • Ανάπτυξης κοινής στρατηγικής κουλτούρας.
  • Βελτίωσης της διαλειτουργικότητας.
  • Κοινών ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων.
  • Συνεργασίας Στρατιωτικών Σχολών και Σχολών εφαρμογής.

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός ΓΕΣ συνόδευσε το Γάλλο ομόλογό του στις έδρες της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών (32 ΤΑΞ ΠΖΝ «ΜΟΡΑΒΑΣ») και της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ»), όπου τους υποδέχτηκε ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας και ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, αντίστοιχα.

Η επίσκεψη συμπεριέλαβε περιήγηση σε Μονάδες των δύο Σχηματισμών και πραγματοποίηση ενημέρωσης για το έργο και την αποστολή τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ