Οι αυριανοί υπαξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού στον πρώτο τους εκπαιδευτικό πλου – ΦΩΤΟ

Απέπλευσε το Αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού με τους συνολικά 150 δόκιμους, οι οποίοι θα αποτελέσουν τους υπαξιωματικούς του «αύριο». Είναι ο πρώτος εκπαιδευτικός τους πλους.

του Χρήστου Μαζανίτη

Οι υπαξιωματικοί του «αύριο» του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) ξεκίνησαν την Παρασκευή τον καθιερωμένο ετήσιο Θερινό Εκπαιδευτικό Πλου (ΘΕΠ) τους. Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ βρέθηκε στον απόπλου της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), που πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά.

Το ταξίδι αποτελεί την αρχή της καριέρας των δόκιμων, οι οποίοι ως υπαξιωματικοί θα κληθούν στο μέλλον να στελεχώσουν νευραλγικές θέσεις του Πολεμικού Ναυτικού και να λάβουν σημαντικές αποφάσεις.

Ο εκπαιδευτικός πλους πραγματοποιείται για να μυηθούν στα μυστικά της θάλασσας και να εφαρμόσουν επί του πρακτέου όλα όσα διδάσκονται στην ΣΜΥΝ.

Όπως επισημαίνεται στο δελτίο τύπου του ΓΕΝ, σκοπός του ΘΕΠ είναι η πρακτική εκπαίδευση εν πλω, η απόκτηση ναυτικής εμπειρίας από τους Δόκιμους Υπαξιωματικούς, καθώς και η επίδειξη Σημαίας και προβολή του Πολεμικού Ναυτικού στους λιμένες κατάπλου.

Το ΘΕΠ θα διεξαχθεί με το Αρματαγωγό (Α/Γ) ΣΑΜΟΣ και προγραμματίζεται να καταπλεύσει σε λιμένες της Μεσογείου.

Συνολικά επί του Πλοίου θα επιβαίνουν 145 Δόκιμοι Υπαξιωματικοί, καθώς και 5 σπουδαστές ετέρων Στρατιωτικών Σχολών (3 από τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών και 2 από τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας).

Στην τελετή απόπλου εκτός από τον Αρχηγό ΓΕΝ παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο Διοικητής Διοικήσεως Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΝΕ), Υποναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης ΠΝ, o Διοικητής ΣΜΥΝ Πλοίαρχος Αντώνιος Ασβεστάς ΠΝ, ο Διοικητής Διοίκησης Αμφιβίων Δυνάμεων (ΔΑΔ) Πλοίαρχος Αντώνιος Νιρός ΠΝ, καθώς και συγγενείς και φίλοι των Δοκίμων Υπαξιωματικών.

Πολεμικό Ναυτικό υπαξιωματικοί Πολεμικό Ναυτικό υπαξιωματικοί Πολεμικό Ναυτικό υπαξιωματικοί Πολεμικό Ναυτικό υπαξιωματικοί Πολεμικό Ναυτικό υπαξιωματικοί Πολεμικό Ναυτικό υπαξιωματικοί Πολεμικό Ναυτικό υπαξιωματικοί Πολεμικό Ναυτικό υπαξιωματικοί Πολεμικό Ναυτικό υπαξιωματικοί Πολεμικό Ναυτικό υπαξιωματικοί

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ