Oι ατάκες του Βενιζέλου

Oι ατάκες του Βενιζέλου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Αυτές είναι οι ατάκες του Ευάγγελου Βενιζέλου που σχολιάστηκαν περισσότερο.

 

 

Τα ξημερώματα και αφού μίλησα με τον πρωθυπουργό είπα ότι είναι μια νέα αφετηρία για τη χώρα. Οι λεπτομέρειες έχουν τη σημασία τους αλλά η μεγάλη εικόνα είναι θετική.

-Είναι η ώρα της αντεπίθεσης για τη χώρα. Εμείς εδώ θα διαμορφώσουμε με κάθε λεπτομέρεια αυτή τη νέα αφετηρία.

Τώρα η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκει στην ελληνική κοινωνία που έχει κίνητρο γι αυτό. Ξέρουμε τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία. Το πρώτο εξάμηνο του 2013 θα είναι πολύ δύσκολος αλλά το επόμενο είναι ο χρόνος της στροφής είναι που θα μπούμε επιτέλους στα πλεονάσματα.

Η διαπραγμάτευση δείχνει πόσο λάθος κάνουν όσοι πίστευαν ότι μπορείς να πιέσεις τους εταίρους σου απειλώντας με ολοκαύτωμα, αλλά μπορεί να οδηγηθείς τελικά σε ολοκαύτωμα.

Ανεξαρτήτως του τι λέμε για το ΔΝΤ ο ρόλος του για το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους ήταν καταλυτικός. Οι αποφάσεις του Eurogroup βεβαίως κρίνονται στις λεπτομέρειες τους και πρέπει να προσέξουμε πολύ. Δεν πρέπει ποτέ όμως να λησμονήσουμε τη μεγάλη εικόνα

Το χθεσινό πακέτο έχει πολλά θετικά. Είναι ξεκάθαρο το μήνυμα ότι η Ελλάδα μένει στο ευρώ. Έστω με αντιφάσεις και καθυστερήσεις η ευρωζώνη έδειξε ότι μπορεί και αντιδρά. Είναι θετικό ότι έχουμε την εκταμίευση επιτέλους της δόσης του Ιουνίου.

Επιτέλους θα αλλάξει το κλίμα, θα αλλάξει η ψυχολογία αυτό χρειάζεται η αγορά.

Υπάρχουν σημεία που χρειάζονται προσοχή… Πρώτο επαναγορά ομολόγων. Δεύτερο να διαφυλαχθεί η αύξηση της ρευστότητας. Τρίτο τιτλοποιούνται και προεξοφλούνται έσοδα από αποκρατικοποιήσεις. Τέταρτο ο κλειστός λογαριασμός

Μήπως είχαμε δίκιο όταν μιλούσαμε για την ανάγκη συνολικής διαπραγμάτευσης;

Μήπως ήταν απλουστευτική η λογική θα ψηφίσουμε πρώτα τα μέτρα και μετά τα υπόλοιπα;

 –Μίζερη η αντιπολίτευση. Στεναχωρήθηκε πολύ ο κ.Τσίπρας που είχαμε καλό αποτέλεσμα στο Eurogroup και το έδειξε σήμερα στις δηλώσεις του. Τι θα έκανε αυτός αν είχε κερδίσει; Ολοκαύτωμα;

Χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα, ορίζοντας τετραετίας, καθαροί κανόνες συνεργασίας όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Εξαγγελίες πρέπει να γίνονται σε συνεννόηση. Πρέπει να δούμε το φορολογικό γιατί έχει με σα κάποια πράγματα απίστευτα.

Έχουμε στη βουλή ένα αντισυνταγματικό κόμμα, ένα φασιστικό, ένα χουντικό κόμμα και πρέπει να βρούμε τρόπο να το αντιμετωπίσουμε.

Ρωτούν κάποιοι αντέχει η κυβέρνηση; Λέμε ναι αντέχει, είχαμε και απώλειες πρόσφατα για να στηρίξουμε την κυβέρνηση.

Θέλουμε τη ΔΗΜΑΡ ως ισότιμο κυβερνητικό εταίρο αλλά πρέπει να το πάρει απόφαση. Υπάρχει και κόστος. Τι θα γινόταν αν το ΠΑΣΟΚ έκανε το ίδιο;

Πέντε δημοσιογράφοι έχουν αναλάβει εργολαβικά την κατεδάφιση του ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική θα κερδίσει την παρασιτική δημοσιογραφία. Μην τους δίνεται τροφή.

ο ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτό όχι μόνο σε συνεργασία αλλά σε συμπόρευση με τη ΔΗΜΑΡ.

Δεν υπάρχει κανείς αποκλεισμός από το ΠΑΣΟΚ. Χρειάζεται όμως αξιοπρέπεια. Θέλουμε όσους πιστεύουν στο ΠΑΣΟΚ και όχι όσους κρύβονται ή ντρέπονται να εμφανίζονται γι αυτό.

Το ΠΑΣΟΚ κλείνει τα αυτιά του στις προσπάθειες απαξίωσης του από τους εργολάβους της αποδιάρθρωσης του πολιτικού συστήματος, από το λόμπυ της δραχμής.

 

Πηγή:egiakoumis.com

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ