Ο Βίτσας γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Βίτσας γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

 

Ο Δημήτρης Βίτσας προτείνεται από τον Αλέξη Τσίπρα για πρώτος Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η εσωκομματική γκρίνια για τους «αποκλεισμούς» στην νέα ΚΠΕ λαμβάνει νέες διαστάσεις.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν συζητά αλλαγές στο επιτελείο του, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, ενώ ούτως ή άλλως ο Νίκος Παππάς παραμένει –αναβαθμισμένος από την εκλογή του σε πολύ υψηλή θέση- διευθυντής του πολιτικού του γραφείου και επίσης ο Πάνος Σκουρλέτης υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου.

Το ερώτημα για τον Δημήτρη Βίτσα είναι εάν η «Αριστερή Πλατφόρμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη θα επιλέξει να κατεβάσει άλλο πρόσωπο για τη θέση του Γραμματέα ή εάν θα επιλέξει το λευκό, όπως είναι το πιθανότερο αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr η «Πλατφόρμα» θα λάβει τις οριστικές της αποφάσεις, σε σύσκεψη των μελών της που έχουν εκλεγεί στη νέα ΚΠΕ, το βράδυ της Παρασκευής.

Αν η «Πλατφόρμα» δεν κατεβάσει αντίπαλο, με λευκά θα εκφραστούν και στελέχη της πλειοψηφίας που φέρονται δυσαρεστημένα από τους χειρισμούς για τη λίστα που έγιναν από το περιβάλλον του Προέδρου και για τους οποίους θεωρούν υπεύθυνους τον Δημ. Βίτσα και τον Τάσο Κορωνάκη. Αν κατεβάσει αντίπαλο, η πλειοψηφία εκτιμάται πως θα συσπειρωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Ποιος είναι

Ο Δημήτρης Βίτσας έχει ασχοληθεί με τη διαφήμιση και τις γραφικές τέχνες. Προέρχεται από το ΚΚΕ, στο 13ο Συνέδριο του οποίου, είχε εκλεγεί μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Από το 1995, ωστόσο, είχε παραιτηθεί από στέλεχος του τότε Συνασπισμού, παραμένοντας απλό μέλος στο Χαϊδάρι έως και το 2008, οπότε και επαναδραστηριοποιήθηκε.

Στη μεγάλη κόντρα Τσίπρα-Αλαβάνου μετά τις ευρωεκλογές του 2008 και μπροστά στα αδιέξοδα να συμφωνήσουν οι τάσεις για το πρόσωπο του Γραμματέα, ο Αλ. Τσίπρας τον πρότεινε για Γραμματέα. Η ιδέα λέγεται ότι ήταν των Νίκου Χουντή και Ανδρέα Καρίτζη. Ο Δημ. Βίτσας εκλέχθηκε Γραμματέας του ΣΥΝ στις 12 Ιουλίου το 2008, ενώ στο 6ο Συνέδριο εκλέχθηκε πρώτος για τη νέα ΚΠΕ και αμέσως μετά επανεκλέχθηκε Γραμματέας. Υπήρξε Συντονιστής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη έως σήμερα.

Διαβουλεύσεις και μάχη για τη νέα Γραμματεία

Από χθες άρχισαν κιόλας οι διαβουλεύσεις για τη νέα Γραμματεία, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει συναντήσεις με πολλά κορυφαία στελέχη. Εκτός μεγάλου απροόπτου, η Γραμματεία θα είναι 20μελής, με την «Αριστερή Πλατφόρμα» να καταλαμβάνει τις 6 ή -το πιθανότερο- τις 7 θέσεις. Η προσπάθεια που γίνεται είναι να υπάρξει συμφωνία.

Εκτός ο Δημήτρης Παπαδημούλης…

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Real.gr, έχει αποφασίσει να μην είναι υποψήφιος για τη νέα ΚΠΕ.

…Και Δραγασάκης και Ν. Βούτσης

Υποψήφιοι, επίσης, δεν θα είναι ο Γ. Δραγασάκης και ο Ν. Βούτσης, που θα ασχοληθούν πρωτίστως με το Πρόγραμμα και τη Βουλή, αντίστοιχα, παραμένοντας ωστόσο στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ