Ο Τσίπρας στη Realnews: “Επιστρέφουμε στις αγορές το 2017”

«Πόλεμος» ξέσπασε ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τη Λεωφόρο Συγγρού, με αφορμή την αποκλειστική συνέντευξη του πρωθυπουργού στη Realnews και τον Βασίλη Σκουρή.

Η ΝΔ, σε ανακοίνωσή της, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «βλέπει οράματα εξόδου από τα Μνημόνια, την ώρα που βάζει τη χώρα σε Μνημόνιο “κόφτη” μακράς διάρκειας, χωρίς ορατό τέλος».

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο πρωθυπουργός επιβεβαιώνει ότι παραμένει απόλυτα εγκλωβισμένος στην αυταπάτη των ψεμάτων του».

Η κυβέρνηση σήκωσε το γάντι και απάντησε, επισημαίνοντας ότι «στη Νέα Δημοκρατία αδυνατούν να κρύψουν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι η αξιολόγηση έκλεισε και το σχέδιο αποσταθεροποίησης, στο οποίο τόσο πολύ είχαν επενδύσει, δεν καρποφόρησε».

«Τους παρακολουθούμε με κατανόηση», ανέφερε το σχετικό σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου.

Η συνέντευξη του Πρωθυπουργού στη Realnews

Λίγες ημέρες πριν από τη συνεδρίαση του κρίσιμου Eurogroup της 24ης Μαΐου, ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε τα χαρτιά του στη Realnews, τονίζοντας πως «με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης κλείνει ένας κύκλος και η Ελλάδα μπαίνει σε νέα εποχή».

«Εάν πετύχουμε αυτό που επιδιώκουμε για το χρέος στις 24 Μαΐου, το 2017 θα επιστρέψουμε στις αγορές και ίσως πολύ νωρίτερα από τη λήξη του προγράμματος, (Αύγουστος 2018) θα έχουμε βγει οριστικά από τα μνημόνια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Διαβεβαιώνει, μάλιστα, πως «μετά την αξιολόγηση, δημοσιονομικά μέτρα τέλος», καθώς «ο μηχανισμός δεν θα ενεργοποιηθεί» σίγουρα για τα επόμενα τρία χρόνια, αλλά και για το 2019, αφού «μέχρι τον Μάιο του 2019 η Ελλάδα θα έχει αναπτύξει την οικονομία της κατά επτά περίπου μονάδες».

Ο Αλ. Τσίπρας επιτίθεται στα άλλα κόμματα για τη μη επίτευξη εθνικής συνεννόησης ιδίως στα θέματα του χρέους («πως να συνεννοηθείς με τέτοια ανεύθυνη αντιπολίτευση;» αναρωτιέται), ενώ κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «επέλεξε να πατήσει πάνω στα πεπραγμένα και στον διχαστικό ρόλο του κ. Σαμαρά, ίσως για να κολακέψει την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του».

Αφήνει αιχμές κατά της Φώφης Γεννηματά, ότι επιλέγει να είναι στήριγμα του Κυρ. Μητσοτάκη, στέλνει ωστόσο μήνυμα πως «εάν οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας επέλεγαν να ανοίξουν έναν γόνιμο διάλογο για το νόημα και τον χαρακτήρα της προοδευτικής διακυβέρνησης, θα καλωσορίζαμε το γεγονός».

Ο πρωθυπουργός, επίσης, μίλησε για τη συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο, τον ανασχηματισμό, το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απάντησε στον Γιάνη Βαρουφάκη και στο ΤΕΕ που τον απειλεί με διαγραφή.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ANAΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ REALNEWS

 

Διαβάστε επίσης:

Κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για τη συνέντευξη Τσίπρα στη Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ