Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε το πόρισμά του για τα Τέμπη στον Άρειο Πάγο – Ζητεί άρση ασυλίας Καραμανλή

Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τέσσερις βουλευτές του κόμματος, μέλη της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη.

Της Άννας Κανδύλη

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι το σιδηροδρομικό δυστύχημα δεν οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος και μόνο, αλλά υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και κυρίως του πρώην υπουργού μεταφορών και υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλή. Επισήμαναν δε ότι η δικαιοσύνη μπορεί να διερευνήσει απευθείας τα δια παραλείψεως τελούμενα αδικήματα, όπως εν προκειμένω, συνεπώς δύναται εφόσον υπάρχει ερμηνευτική διάταξη της εξεταστική επιτροπής της βουλής, ο ανακριτής να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες όλων των εμπλεκόμενων υπουργών των τελευταίων ετών.

Εξερχόμενοι του Αρείου Πάγου οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β. Κόκκαλης, Αλ. Αυλωνίτης, Δ. Καλαματιανός και Γ. Σαρακιώτης δήλωσαν πως κατέθεσαν το πόρισμα που συνέταξαν προκειμένου να διαβιβαστεί στον εφέτη ανακριτή, ο οποίος διενεργεί την κύρια ανάκριση για την υπόθεση των Τεμπών. Οι βουλευτές σημείωσαν πως ζητούν την άρση ασυλίας του Κ. Καραμανλή, επισημαίνοντας πως όλοι οφείλουν να συμβάλλουν στην προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική δικαιοσύνη και ότι όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ