Ο σύμβουλος του Βασίλη Κικίλια αποχαιρετά τον Σωτήρη Τσιόδρα

Ο σύμβουλος του Βασίλη Κικίλια, Θάνος Τριανταφύλλου, μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, αποχαιρετά με μια συγκινητική ανάρτηση τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στη μάχη που δόθηκε κατά του κορονοϊού.

“Ένα βιβλίο ιστορίας που γράφεται σε ενεστώτα χρόνο. Ήταν 26 Φεβρουαρίου 2020 όταν με τον Βασίλη Κικίλια & τον Σωτήρη Τσιόδρα κατεβαίναμε την τελευταία σκάλα πριν το ισόγειο, στο κτίριο της οδού Αριστοτέλους” γράφει στην ανάρτησή του στο instagram, όπου δημοσίευσε και μια σειρά φωτογραφιών.

Τσιόδρας

Κικίλιας - Τσιόδρας ανασχηματισμός

“Ο Υπουργός Υγείας αναχωρούσε προς Θεσσαλονίκη για το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας & ο καθηγητής έμπαινε στην αίθουσα Τύπου για τις σχετικές ανακοινώσεις… Στη πρώτη σελίδα του βιβλίου η λέξη ευγνωμοσύνη και μια βαθιά υπόκλιση…γιατί είναι ύψιστη αρετή να στέκεσαι στο ύψος του τυχαίου” σημειώνει.

 

Το “αντίο” του Κικίλια στην παράδοση-παραλαβή του υπουργείου

Στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του, ο Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε όλους όσους έδωσαν μαζί του τη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας. “Φεύγω από ένα υπουργείο, το οποίο με σημάδεψε ανεξίτηλα πολιτικά και ανθρώπινα”, ανέφερε χαρακτηριστικά και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο υπουργό και τη νέα αναπληρώτρια υπουργό.

Ο Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε πως θα συνεχίσουμε όλοι μαζί και θα τους στηρίξω όσο χρειάζεται για να συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη απέναντι σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, όπως αυτή της πανδημίας.

Συμπλήρωσε ότι “πιστεύω στο ομαδικό παιχνίδι” και υπογράμμισε ότι “θέλω να ξέρουν όλοι ότι θα τους βοηθήσουμε όσο χρειαστεί”.

Αναλυτικά, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως “έχουν περάσει δύο χρόνια από την ημέρα που ο Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μου εμπιστεύθηκε το Υπουργείο Υγείας και 18 μήνες από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω ειλικρινά και μέσα από την ψυχή μου, όλους τους ανθρώπους που έδωσαν μαζί με εμένα, μαζί με εμάς, αυτή την τεράστια μάχη μέσα σε μια τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας που ζήσαμε και ζούμε.

ορκωμοσία Θεοδωρικάκος Κικίλιας Χαρδαλιάς
(Ξένη Δημοσίευση) Ο νέος υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας (Α), ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος (Δ) και ο νέος υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς (Κ) συνομιλούν κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας στο Προεδρικό Μέγαρο, την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021. Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Τους ανθρώπους του Υπουργείου Υγείας, τους συνεργάτες μας, τους Υπουργούς, τους Γενικούς Γραμματείς, τους ΥΠΕάρχες, τους διοικητές νοσοκομείων, Προέδρους Οργανισμών, τα στελέχη, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τις καθαρίστριες, τους τραπεζοκόμους, όλους.

Φεύγω από ένα υπουργείο, το οποίο με σημάδεψε ανεξίτηλα πολιτικά και ανθρώπινα και βέβαια εύχομαι και ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά στο νέο Υπουργό Υγείας τον Θάνο Πλεύρη, καλή επιτυχία και θα τον στηρίξουμε δυνατά, σθεναρά σε όλη αυτή την προσπάθεια την οποία θα κάνει”, είπε ο Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε:

“Στην αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας τη Μίνα Γκάγκα επίσης. Και σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, συνεργάτες, φίλους, αγωνιστές, οι οποίοι θα μείνουν εδώ και θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη απέναντι σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση την οποία δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα αντιμετωπίσουμε, φίλε Θάνο, και όμως συνέβη στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον πλανήτη”.

Ο απερχόμενος υπουργός Υγείας σημείωσε: “Νομίζω ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, δώσαμε όλο μας το είναι και όλη μας την ψυχή, προκειμένου να τα καταφέρουμε”.

Κατέληξε λέγοντας: “Θέλω να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους μέσα από την καρδιά μου και φυσικά έπεται συνέχεια. Και βέβαια δεν το συζητάω, έχω υπηρετήσει ένα μαζικό άθλημα, το μπάσκετ, για πολλά-πολλά χρόνια, πιστεύω στο ομαδικό παιχνίδι. Υπουργέ, είμαστε εδώ να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε σε ό,τι χρειάζεται”.

Ο Βασίλης Κικίλιας δεν παρέλειψε να αποχαιρετίσει θερμά και συγκινημένος τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε στο υπουργείο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ