Ο Νίκος Δένδιας πέταξε με την «οχιά του Αιγαίου» – Ποια μηνύματα εκπέμπει η Αθήνα

Χρήστος Μαζανίτης
Δημοσιογράφος

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πέταξε με ένα F-16 Viper, την αναβαθμισμένη «οχιά του Αιγαίου» μαζί με τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ, εκπέμποντας πολλαπλά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, βρέθηκε το πρωί στην 340 Μοίρα Αλεπού, της 115 Πτέρυγας Μάχης, στην Σούδα των Χανίων, στην Κρήτη. Συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτρη Χούπη και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Δημοσθένη Γρηγοριάδη, πέταξαν με μαχητικά F-16 Viper πάνω από το Αιγαίο.

Η Πολεμική Αεροπορία έχει παραλάβει ήδη 17 αναβαθμισμένα F-16 Viper ενώ ως το 2027 αναμένεται να έχει παραλάβει συνολικά 83 «οχιές του Αιγαίου», όπως είναι το παρατσούκλι τους.

Παράλληλα, όπως έχουμε ήδη δημοσιεύσει στο enikos.gr, η Πολεμική Αεροπορία σχεδιάζει την αναβάθμιση σε Viper και των 38 block 50, ώστε να δημιουργήσει έναν συμπαγή αεροπορικό στόλο συνολικά 121 μαχητικών, με τεχνολογίες αιχμής.

Ο Νίκος Δένδιας μαζί με τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ πέταξε πάνω από το νοτιο-ανατολικό και το κεντρικό Αιγαίο, εκπέμποντας πολλαπλά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, με κύριο παραλήπτη την Τουρκία.

Η επιλογή του Νοτιο-ανατολικού Αιγαίου που πέταξαν είναι η περιοχή που οι Τούρκοι αμφισβήτησαν την Εθνική μας Κυριαρχία εκδίδοντας αντι-NAVTEX.

Δείτε φωτογραφίες:

Ο Νίκος Δένδιας πέταξε με την «οχιά του Αιγαίου» Ο Νίκος Δένδιας πέταξε με την «οχιά του Αιγαίου» Ο Νίκος Δένδιας πέταξε με την «οχιά του Αιγαίου» Ο Νίκος Δένδιας πέταξε με την «οχιά του Αιγαίου» Ο Νίκος Δένδιας πέταξε με την «οχιά του Αιγαίου» Ο Νίκος Δένδιας πέταξε με την «οχιά του Αιγαίου»

Παράλληλα, και η επιλογή του χρόνου δεν είναι τυχαία, αφού ήρθε μόλις 2 ημέρες μετά τις εξαγγελίες των Τούρκων ότι κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την πρώτη πτήση με το εγχώριας κατασκευής μαχητικό ΚΑΑΝ ενώ ετοιμάζονται να εισέλθουν στο δικό τους πρόγραμμα αναβάθμισης και προμήθειας F-16 Viper. Η Ελλάδα εκπέμπει μήνυμα ισχύος στην Ανατολική Μεσόγειο, παρατάσσοντας ήδη τις «οχιές του Αιγαίου», αεροπλάνα υπαρκτά και όχι υπό σχεδιασμό.

«Είχα την ευκαιρία σήμερα να συμμετάσχω σε πτήση σχηματισμού F-16 Viper της 340 Μοίρας της 115 ΠΜ, στο νοτιοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο» ανέφερε σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την πτήση ο Νίκος Δένδιας, συμπληρώνοντας: «Και είχα την ευκαιρία επίσης να διαπιστώσω τις συνθήκες υπό τις οποίες επιτελούν την αποστολή τους, για την υπεράσπιση του εναέριου χώρου της Ελλάδας, οι πιλότοι μας».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ