Ο Νίκος Χαρδαλιάς με τον Αρχηγό ΓΕΣ στην «απόβαση» των αμερικανικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα και ΗΠΑ συνεχίζουν την πολυεπίπεδη αμοιβαία στρατιωτική του συνεργασία, με μεγάλο αριθμό αμερικανικών στρατευμάτων να αποβιβάζονται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η Παρασκευή ήταν πλούσια σε δράση για τις Ένοπλες Δυνάμεις με ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις από τον βορρά μέχρι τον νότο. Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε τις έδρες της Μεραρχίας Υποστήριξης (ΜΕΡΥΠ) και του Ναυτικού Σταθμού Βορείου Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη.

Συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημερώθηκε από τους Διοικητές της ΜΕΡΥΠ Υποστράτηγο Δημήτριο Μπουλομύτη και του ΝΣΒΕ Πλοίαρχο Παρίση Κανούτο ΠΝ για την οργάνωση, την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητές τους.

Συνομίλησε με τα στελέχη και περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Σχηματισμού και του Ναυτικού Σταθμού.

Επίσης, συναντήθηκε με τον επικεφαλής και στελέχη του Αμερικανικού Τμήματος που φιλοξενείται στην έδρα της ΜΕΡΥΠ, στο πλαίσιο της Επιχείρησης “Atlantic Resolve”, με αποστολή την υποδοχή προσωπικού και εξοπλισμού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που θα αφιχθεί στη Θεσσαλονίκη και την παροχή υποστήριξης για τη μετέπειτα μετακίνησή τους σε τοποθεσίες στην Ευρώπη.

Δείτε φωτογραφίες

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ