Ο Μανιτάκης ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς

Ο Μανιτάκης ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς

 

Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη παρευρέθη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος τους ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα όσον αφορά τη μεταρρύθμιση στο δημόσιο.

Ήταν η δεύτερη επίσκεψη του κ. Μανιτάκη μέσα σε ένα 24ωρο στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς είχε προηγηθεί η χθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να προετοιμαστεί καλύτερα η κυβέρνηση έναντι των εκπροσώπων των δανειστών της χώρας.

Έτσι, σε συνέχεια της χθεσινής συνάντησης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εξετάστηκαν οι μνημονιακές δεσμεύσεις για τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, με τα νέα οργανογράμματα στα υπουργεία και στη συνέχεια την αξιολόγηση των δομών σε φορείς του δημοσίου, καθώς και την επίσπευση της υλοποίησης του σχεδίου κινητικότητας των υπαλλήλων και τη μείωση των δαπανών του προσωπικού.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια ανοιχτά θέματα ώστε να υπάρξει σύγκλιση με την τρόικα, ενώ σύντομα θα πρέπει να συνεδριάσει, υπό τον πρωθυπουργό και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, για την οριστικοποίηση των τελευταίων οργανογραμμάτων σε πέντε υπουργεία (Οικονομικών, ‘Αμυνας, Παιδείας, Ανάπτυξης και Δημόσιας Τάξης).

Πάντως, ο κ. Μανιτάκης, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως, εκτιμά με βεβαιότητα ότι ο στόχος για 150.000 λιγότερους υπαλλήλους, μπορεί να επιτευχθεί με το πρόγραμμα κινητικότητας, τις συνταξιοδοτήσεις, την πιστή τήρηση της εφαρμογής μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις, αλλά και τον εντοπισμό, πέρα από τους επίορκους, όσων είναι ακατάλληλοι για το δημόσιο (κοπανατζήδες, κατά φαντασίαν ασθενείς, υπαλλήλους με πλαστά πτυχία και μεταπτυχιακά κλπ), αλλά και την αξιολόγηση των υπαλλήλων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όλα θα κριθούν από τη στάση που θα κρατήσουν οι επικεφαλής της τρόικας και κατά πόσο θα πειστούν από τα στοιχεία και τις εκτιμήσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών που έχει λάβει, αλλά και στο αν θα διατηρήσουν ορισμένες εμμονές τους για τη συρρίκνωση του δημοσίου, που πλήττουν την όποια προσπάθεια για ένα καλύτερο, αποτελεσματικότερο και εξορθολογισμένο δημόσιο τομέα.

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ- Οι δηλώσεις Βενιζέλου

ΒΙΝΤΕΟ-Οι δηλώσεις Κουβέλη

ΒΙΝΤΕΟ-Στουρνάρας: Η Ελλάδα είναι θωρακισμένη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ