Ο Γιώργος Παπανδρέου για το “δαχτυλίδι” από τον Κώστα Σημίτη

Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχτηκε στο «Ενώπιος Ενωπίω» τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για το «δαχτυλίδι της διαδοχής» για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ που το “έδωσε” το 2004 ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, τονίζοντας πως «την εντολή να αναλάβω την ηγεσία του κινήματος την έδωσαν ένα εκατομμύριο άτομα».

Και συνέχισε: «Όταν μίλησα με τον κ. Σημίτη, είπα ότι θα ήθελα να αλλάξουμε τις διαδικασίες επιλογής της ηγεσίας του κόμματος, διότι θέλω να ανοίξουμε και να εμβαθύνουμε τη δημοκρατία. Να σπάσουμε στεγανά και κατεστημένα που πιθανώς και εμείς μέσα στο κόμμα μας να είχαμε».

«Και αυτό έγινε. Ψηφίστηκε μέσα από την κεντρική επιτροπή και έγινε αυτή η πολύ μεγάλη γιορτή δημοκρατίας. Δεν υπήρξε άλλος υποψήφιος, αλλά δεν θα μπορούσαν να έρθουν ένα εκατομμύριο άτομα απλώς με το να πει κάποιος “σου δίνω το δαχτυλίδι”» πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Το δαχτυλίδι μου το έδωσε ο ελληνικός λαός. Ένα εκατομμύριο άνθρωπο έδωσαν την εντολή να πάμε μπροστά» ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Ήμασταν οι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη που ακολουθήσαμε αυτήν τη διαδικασία. Μετά από εμάς άλλα κόμματα υιοθέτησαν αυτήν τη διαδικασία. Γίναμε ένα πρότυπο και ένα παράδειγμα για το πως μπορούν να αλλάξουν τα κόμματα και να είναι πιο κοντά στο κόσμο» συμπλήρωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ