Γιώργος Παπανδρέου: Η εξομολόγηση για την αποχώρηση του πατέρα του από την πολιτική

Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχτηκε στο «Ενώπιος Ενωπίω» τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για την αποχώρηση του πατέρα του από την πολιτική και εξομολογήθηκε ότι αν και ο ίδιος του είχε πει ότι ήταν η ώρα να ξεκουραστεί, ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφάσισε να συνεχίσει την πολιτική του πορεία, παρόλο που ήξερε ότι θα επιβαρυνθεί η κατάσταση της υγείας του.

«Όταν ήμουν μικρός, σε μία από τις βόλτες μας, ο πατέρας μου μου είχε μιλήσει για τη ζωή και τον θάνατο. Μου είπε “εγώ όταν φτάσω σε μία ηλικία θέλω την αξιοπρέπειά μου. Θέλω να φύγω με διαύγεια, όχι ανήμπορος. Θέλω να χαρώ τις τελευταίες μου στιγμές”. Αυτό με επηρέασε πάρα πολύ» ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Και συνέχισε: «Όταν τον έβλεπα να υποφέρει, του είπε “πατέρα, μήπως είναι η ώρα να ευχαριστηθείς τη ζωή σου; Να ξεκουραστείς;”. Ήταν τελείως προσωπική αυτή η προσέγγιση. Δεν ήταν πολιτική».

«Βεβαίως ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε και το θάρρος και το κουράγιο να μην τα εγκαταλείψει. Πολιτικά δικαιώθηκε. Βγήκε ξανά πρωθυπουργός. Και άνοιξε τον δρόμο για το ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει και μετά τον θάνατό του για πολλά χρόνια ακόμα» ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου

«Ήταν μία απόφαση που ήξερε ότι θα επιβαρύνει την υγεία του. Αλλά ήταν μία απόφαση πολιτική. Μια θυσία. Κι αυτό με εμπνέει. Και ο παππούς μου και ο πατέρας μου και εγώ δεν τα βάζουμε κάτω και θέλουμε να παλέψουμε για αυτή την χώρα» κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ