Ο Αβραμόπουλος στο CNN για το προσφυγικό: Χρειάζεται μεγαλύτερη αλληλεγγύη από όλους – ΒΙΝΤΕΟ

«Όλες οι χώρες θα πρέπει να δείξουν μεγαλύτερη αλληλεγγύη», τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, όπου πραγματοποιεί επαφές με αξιωματούχους της νέας κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλώντας για τις συναντήσεις που είχε στις ΗΠΑ, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε: «Όλες οι συναντήσεις που είχα ήταν ιδιαίτερα θετικές και πολύ εποικοδομητικές. Το μήνυμα που θελήσαμε να στείλουμε είναι πως επιθυμούμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στο μέλλον, κυρίως για το προσφυγικό και την ασφάλεια. Και τα δύο αυτά θέματα έχουν παγκόσμιοχαρακτήρα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις και πρέπει οπωσδήποτε να δουλέψουμε μαζί».

Δείτε το βίντεο του CNN:

Ωστόσο, σε ερώτηση για το πώς θα υπάρξει συνεργασία για το προσφυγικό, όταν οι ΗΠΑ κινούνται με τη νέα ηγεσία σε αντίθετη κατεύθυνση, ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε: «Σήμερα, περισσότεροι από 200 εκατ. άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο είναι μετανάστες και 60 εκατ. είναι πρόσφυγες. Στην Ευρώπη, αρχικά αιφνιδιαστήκαμε από τις ροές αλλά πλέον είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι. Και όλη αυτή την περίοδο συνεργαστήκαμε με τις αμερικανικές αρχές, προκειμένου να υιοθετήσουμε κάποιες από τις πρακτικές των ΗΠΑ, τις οποίες χρησιμοποιούν τα τελευταία 100 χρόνια. Είναι ένα έθνος με μεγάλη εμπειρία σχετικά με την μετανάστευση».

«Δεν είμαστε στην ίδια σελίδα αυτή την στιγμή», είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης. «Στο κοντινό μέλλον, η εικόνα θα είναι πιο καθαρή. Εκπροσωπώ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει μία ξεκάθαρη πολιτική σχετικά με τη μετανάστευση, πολιτική που βασίζεται σε αξίες και αρχές. Αυτό ακριβώς προσπαθούμε να κάνουμε τώρα, να θέσουμε το θέμα με υπεύθυνο τρόπο και με σεβασμό στους διεθνείς κανόνες. Πολλές κυβερνήσεις έχουν τις δικές τους απόψεις και απευθύνονται στους πολίτες της χώρας τους».

Διαβάστε επίσης:

Δεύτερο φράκτη “στήνει” στα σύνορά της η Ουγγαρία

Ο Λευκός Οίκος για το διάταγμα Τραμπ: Σαφώς ο νόμος είναι με το μέρος του προέδρου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ