Ο Αβραμόπουλος για τους πρόσφυγες από τη Συρία

«Ένας σημαντικός αριθμός προσφύγων έχει αρχίσει να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των ελληνικών αρχών για υποβολή αιτήσεων χορήγησης ασύλου. Αυτός είναι ο σωστός και νόμιμος δρόμος» τονίζει, μεταξύ άλλων, ο επίτροπος για τη Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η δήλωση του κ. Αβραμόπουλου:

«Ενημερώθηκα από τους ευρωβουλευτές της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς σχετικά με την πρότασή τους για θέμα το Σύριων μεταναστών στην Αθήνα. Τόνισα ότι κάθε πρόταση είναι καλοδεχούμενη, αρκεί να διευκολύνει την αντιμετώπιση του προβλήματος. Όμως, η συγκεκριμένη πρόταση, δηλαδή η ενεργοποίηση της Προσωρινής Οδηγίας Προστασίας προσφύγων, δεν λύνει το πρόβλημα διότι ακόμα κι αν πληρούνταν οι προϋποθέσεις για την ενεργοποίησή της, ούτε θα σήμανε αυτόματη αποδοχή άλλων κρατών-μελών να τους υποδεχτούν αλλά και ούτε θα έδινε τη δυνατότητα στους πρόσφυγες να αποφασίσουν ελεύθερα σε ποιο κράτος μέλος θα διαμένουν.

Επίσης, μετέφερα στους ευρωβουλευτές της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς την πρόσφατη ενημέρωση που έλαβα από την ελληνική κυβέρνηση, ότι δηλαδή ένας σημαντικός αριθμός Σύριων προσφύγων έχει αρχίσει να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των ελληνικών αρχών για υποβολή αιτήσεων χορήγησης ασύλου. Αυτός είναι ο σωστός και νόμιμος δρόμος ο οποίος πρέπει να ακολουθηθεί.

Οι άνθρωποι αυτοί αντιμετωπίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ευαισθησία και ανθρωπιά, όπως και όλοι οι μετανάστες. Η Επιτροπή και εγώ προσωπικά θα παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια στην Ελλάδα μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος, όπως και σε κάθε άλλο κράτος-μέλος που αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ