Ο Αμερικανός Πρέσβης μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στον φράχτη του Έβρου – ΒΙΝΤΕΟ

Σε μία επίσκεψη με ισχυρό συμβολισμό και πολλά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση προχώρησε νωρίτερα ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης, που μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο βρέθηκε στον φράχτη του Έβρου.

του Χρήστου Μαζανίτη

Ο Τζορτζ Τσούνης ενημερώθηκε από κοντά για τις απειλές που αντιμετωπίζει η Ελλάδα καθώς και όλα όσα έγιναν τον Μάρτιο του 2020, που η Τουρκία οργάνωσε και κατηύθυνε την μαζική επίθεση των μεταναστών προς την Ελλάδα.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξήγησε πώς μεταβάλλεται η ροή των νερών του Έβρου και πώς αυτό δημιουργεί προβλήματα ενώ ανέλυσε πώς έχει η κατάσταση και πώς οδηγηθήκαμε στον φράχτη.

Αμέσως μετά, οι δύο άνδρες επισκέφθηκαν το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, την «Σούδα του Βορρά» όπως πρώτος την είχε αποκαλέσει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, με τον Αμερικανό Πρέσβη να διαπιστώνει από κοντά πόσο σημαντικός κόμβος είναι για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Τέλος, επισκέφθηκαν την έδρα της 12ης Μεραρχίας στην Αλεξανδρούπολη. Τους «δύο» συνόδευε ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης.

Τζορτζ Τσούνης Κωνσταντίνος Φλώρος Έβρος

Τζορτζ Τσούνης Κωνσταντίνος Φλώρος Έβρος

Τζορτζ Τσούνης Κωνσταντίνος Φλώρος Έβρος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ