Μπακογιάννη στον Realfm 97,8: Περιμένω από τον κ. Τσίπρα να ανακαλέσει στην τάξη τους ευρωβουλευτές του

Η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα δήλωσε ότι «επιδιώκουμε τον διάλογο με την Τουρκία, έχουμε απόλυτη αυτοπεποίθηση και σιγουριά στα επιχειρήματά μας».

«Οι ύβρεις είναι πάντα το επιχείρημα του αδυνάτου και αυτό είναι σαφές. Ο δυνατός δεν έχει ανάγκη να υβρίζει. Το ξέρουν αυτό οι Τούρκοι. Μέχρι τις εκλογές στην Τουρκία δεν βλέπω να υπάρχει σοβαρή πιθανότητα διαλόγου, διότι το πρώτιστο μέλημα της τουρκικής ηγεσίας είναι να εκλεγεί ξανά. Γι’ αυτό, μέχρι τότε θα περάσουμε αρκετές φάσεις μεγάλης έντασης ρητορικής, επί του πεδίου έχω μεγάλες αμφιβολίες ότι μπορεί να κάνει το παραμικρό η Τουρκία» πρόσθεσε.

«Με θλίβει ότι κομμάτι του ελληνικού πολιτικού συστήματος υπερασπίζεται τα τουρκικά επιχειρήματα για το μεταναστευτικό» σχολίασε η βουλευτής της ΝΔ.

«Περιμένω από τον κ. Τσίπρα να ανακαλέσει στην τάξη τους ευρωβουλευτές του, διότι οι ευρωβουλευτές της αριστεράς, οι οποίοι βγαίνουν εναντίον της Frontex, επειδή λέει ότι οι γυμνοί άνθρωποι, οι ταλαίπωροι που ήρθαν στην Ελλάδα από την Τουρκία. Επειδή η Frontex καταγράφει τα γεγονότα λέγοντας την αλήθεια για τις ελληνικές θέσεις, δεν μπορεί Έλληνες ευρωβουλευτές να βγαίνουν να καταδικάζουν την Frontex, να λένε ότι εμείς κάνουμε push back. Δεν βοηθάνε την χώρα αυτή τη στιγμή αυτού του είδους οι λογικές» επεσήμανε η κ. Μπακογιάννη. «Αυτό το συγκεκριμένο γεγονός είναι απαράδεκτό» τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ