Ντόρα Μπακογιάννη – Νίκος Φίλης: Δημιουργούν μέτωπο πειθούς για τον εμβολιασμό – Το κάλεσμα προς τους πολίτες

Κοινή φωνή για να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν αλλά και να προσέλθουν για την 3η δόση του εμβολίου όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί, «εξέπεμψαν» από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Νίκος Φίλης.

Ο Νίκος Φίλης είχε δημοσιεύσει πριν από λίγες μέρες άρθρο υπέρ της αναγκαιότητας της 3ης «αναμνηστικής» δόσης του εμβολίου στην Εφημερίδα των Συντακτών και με αυτή την αφορμή η Ντόρα Μπακογιάννη είχε προτείνει την κοινή συνέντευξη.
Όπως είπαν στην διάρκεια της συζήτησης τους με τον Γιώργο Παπαδάκη, ακόμη και έναν άνθρωπο αν πείσουν, με τις παρεμβάσεις και τις κοινές εμφανίσεις τους, θα υπάρχει όφελος, κάνοντας πολλές φορές εκκλήσεις – ακόμη και μέσω παραδειγμάτων που ανέφεραν από τον περίγυρο τους – να εμβολιαστούν πολίτες κάθε ηλικίας, εγκυμονούσες, ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα και διάφορες άλλες κατηγορίες, για τις οποίες οι επιστήμονες έχουν ανακοινώσει πως δεν υπάρχει το παραμικρό δεδομένο που θα δημιουργεί σκεπτικισμό αναφορικά με την εμβολιαστική θωράκιση τους έναντι του κορονοϊού.
Νίκος Φίλης
Ο κ. Φίλης έθεσε το θέμα των συγχωνεύσεων στα σχολεία και των πολυπληθών τμημάτων καλώντας τον πρωθυπουργό να βάλει «φρένο» στην κυρία Κεραμέως και στις άτοπες και επικίνδυνες συγχωνεύσεις. Είναι παράλογο, είπε, να παίρνονται τέτοια μέτρα εν μέσω δραματικής κορύφωσης της πανδημίας. Ιδιαίτερα όταν πάνω από 40.000 παιδιά σχολικής ηλικίας έχουν προσβληθεί από τον ιό τους δύο μήνες λειτουργίας των σχολείων και καθημερινά το 25%-30% των κρουσμάτων σημειώνονται στην ηλικιακή κατηγορία 0-17 ετών.  Παρά τις διαφωνίες που διατυπώθηκαν για τη διαχείριση της πανδημίας, και οι δύο έστειλαν το μήνυμα της κοινής προσπάθειας προκειμένου να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι ώστε να εμβολιαστούν.

Η Ντόρα Μπακογιάννη αποκάλυψε ότι μια συνάδελφος της από τον ΣΥΡΙΖΑ, την οποία δεν κατονόμασε, της πρότεινε να υπάρξουν ομάδες με βουλευτές από όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα, που με κοινές παρεμβάσεις και εμφανίσεις τους, να στείλουν ομόθυμο μήνυμα υπέρ των εμβολιασμών. Όπως είπε η βουλευτής της ΝΔ , θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.

Ντόρα Μπακογιάννη

Η ατάκα της Ντόρας Μπακογιάννη για τις κατσαρίδες

Κάποια στιγμή μάλιστα η Ντόρα Μπακογιάννη θέλησε να κάνει και λίγο… χιούμορ για να τονίσει ότι καταλαβαίνει το φόβο που μπορεί να αισθάνεται κάποιος. “Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον εμβολιασμό. Εγώ καταλαβαίνω τον φόβο και τον σέβομαι. Και ξέρετε πολλές φορές ο φόβος είναι παράλογος. Εγώ όταν βλέπω κατσαρίδα, φωνάζω “Ισίδωρε”. Δεν έχει λογική. Αλλά από την άλλη πλευρά, εμείς πρέπει να τους εξηγήσουμε ότι ο φόβος αυτός τους στερεί τη δυνατότητα να παλέψουν κατά πάσα πιθανότητα κάποια στιγμή για τη ζωή τους. Και χάνονται τόσες ζωές άδικα αυτή τη στιγμή”, ανέφερε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ