Νίκος Παππάς στον Realfm 97,8: Ο κόσμος θα πάει στην κάλπη με βασικά θέματα το Κράτος Δικαίου και την ακρίβεια

Το θέμα του Κράτους Δικαίου και η ακρίβεια είναι τα δύο ζητήματα με τα οποία ο κόσμος θα πάει στην κάλπη, τόνισε ο Νίκος Παππάς στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα.

«Το πολιτικό πείραμα που επιθυμεί η ΝΔ να διεξάγει, δηλ. ένα πείραμα υπερσυγκέντρωσης του τρόπου λήψης των αποφάσεων και των εξουσιών που έρχεται σε σύγκρουση με τις αρχές του Κράτους Δικαίου πάει «αγκαζέ» με μια οικονομική στρατηγική η οποία έχει υπερσυγκέντρωση της οικονομικής δραστηριότητας. Αυτά θα βρεθούν στο επίκεντρο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς και πρόσθεσε:

«Και η δική μας δημοσκοπική ανάκαμψη έχει να κάνει με το ότι κλείσαμε έναν κύκλο εσωτερικών αναζητήσεων και όχι θετικής ειδησεογραφίας και παρουσιάσαμε το οικονομικό μας πρόγραμμα, το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις από τη ΝΔ αλλά έφερε στο επίκεντρο τα ζητήματα που συζητά και ο κόσμος. Τα δύο βασικά κριτήρια με τα οποία θα πάει ο κόσμος στην κάλπη είναι το Κράτος Δικαίου και η ακρίβεια».

Αναφερόμενος στην έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για διαγωνισμούς ψηφιακών έργων, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «είναι προφανές ότι γίνεται πάρτι και για να παρεμβαίνει η ευρωπαϊκή Εισαγγελική Αρχή είναι μάλλον και πολύ δυνατά η μουσική και την ακούνε οι γείτονες και οι Αρχές».

Όπως τόνισε, «τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης θα μπορούσαν να γίνουν μεγάλη δυνατότητα και ευκαιρία για τη χώρα, όμως, υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό δεν είναι δυνατόν».

«Θα είναι μέσα στις επιδιώξεις του κ. Μητσοτάκη να ευνοηθεί από τα όσα συμβαίνουν στην Μέση Ανατολή αλλά πιστεύω ότι ο κόσμος ο προοδευτικός, ο λογικός, ο δημοκρατικός θα κάνει μια επιλογή που θα σηματοδοτήσει μία αλλαγή πορείας και στην εξωτερική πολιτική διότι θέλουμε η χώρα μας να είναι μέρος των λύσεων. Θέλουμε οι κρίσεις να αποκλιμακώνονται, δεν θέλουμε να γίνουμε μέρος του προβλήματος και να μπαίνουμε στο στόχαστρο των αντιμαχόμενων πλευρών ως χώρα – στόχος και η ελληνική εξωτερική πολιτική έχει παρεκκλίνει από αυτό» επεσήμανε ο κ. Παππάς.

Συμπλήρωσε ότι «η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει στρατηγική αυτονομία.  Στις στιγμές των κρίσεων θα πρέπει η Ένωση να μετουσιώσει το εκτόπισμά της σε πολιτική ισχύ για λύση».

Σχετικά με το θέμα Μπελέρη και την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του με τη ΝΔ για τις ευρωεκλογές, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι «το θέμα Μπελέρη δεν είναι μόνο διμερές αλλά διεθνές και θα πρέπει οποιαδήποτε επιλογή να διαφυλάσσει αυτή τη στρατηγική. Η ελληνική διπλωματία να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων της μειονότητας και να μην γίνει εργαλειοποίηση με κομματικές προτεραιότητες».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ