Νέες διευκρινίσεις Γιάννη Οικονόμου για την αναστολή χειρουργείων -Τι είπε για τη μάσκα και το πιστοποιητικό εμβολιασμού-ΒΙΝΤΕΟ

Διευκρινίσεις για το θέμα αναστολής των χειρουργείων  σε ποσοστό 80%  έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη συνέντευξη Τύπου.

Όπως είπε  ο κ. Οικονόμου  “δεν υπάρχει οδηγία της κυβέρνησης για αναστολή των χειρουργείων σε κανένα ποσοστό”  και πρόσθεσε ότι” υπήρξε μια επικοινωνία ότι οι ειδικοί στα νοσοκομεία που θεωρούν ότι αντιμετωπίζουν πολύ έκτακτες και πιεστικές καταστάσεις θα διαχειρίζονται κάποια χειρουργεία που ενδεχομένως μπορούν να πάνε λίγο αργότερα με τον τρόπο που θα ανταποκρίνονται στη πίεση και στη κατάσταση που υπάρχουν” .

Ωστόσο την ίδια στιγμή  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε  ότι “στην Αττική δεν υπάρχει κανέναν χειρουργείο το οποίο να έχει αναβληθεί. Δεν υπάρχει χειρουργείο το οποίο να είναι άμεση η ανάγκη αντιμετώπισης του και να μην γίνει. Και υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα μέσω της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα να γίνουν και εκεί τα χειρουργεία. Δίνουμε πολύ μεγάλη μάχη το ΕΣΥ να κρατηθεί όρθιο απέναντι και στην πίεση που υφίσταται λόγω του κορονοιου αλλά να παίξει και τον ρόλο του σε ό,τι αφορά την φροντίδα και τη προστασία της υγείας και της ανθρώπινης ζωής και από όλες τις υπόλοιπες ανθρώπινες ασθένειες”.

Γιάννης Οικονόμου-μάσκες και χειρουργεία

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eπίσης μίλησε και για το θέμα  ενίσχυσης  του εθνικού συστήματος υγείας.  ” Οι κινήσεις έχουν δημοσιοποιηθεί κατά καιρούς από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης μιλούν από μόνες τους και για την ενίσχυση στις μονάδες εντατικής θεραπείας και για την ενίσχυση σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και βεβαίως στις έκτακτες συνθήκες κρίσης που ζούμε σήμερα για την συνεργασία που υπάρχει με τον ιδιωτικό τομέα έτσι ώστε χωρίς επιβάρυνση των ασθενών να μπορούν και να νοσηλεύονται εκεί αλλά  και όπου παρίστανται η ανάγκη να γίνονται αντίστοιχα χειρουργεία”.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού για την τρίτη δόση

Γιάννης Οικονόμου-χειρουργεία και μάσκες

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όσον αφορά στο ποιο θα πρέπει να είναι το χρονικό διάστημα για να γίνει η τρίτη δόση του εμβολίου ενόψει της συνόδου κορυφής που θα γίνει 16 Δεκεμβρίου είπε ότι ” Είναι αυτό που εφαρμόζουμε στη χώρα μας. Στη χώρα μας εφαρμόζουμε συγκεκριμένες προθεσμίες για τους συμπολίτες μας που έχουν κάνει τις 2 προηγούμενες δόσεις προκειμένου να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι και με την αναμνηστική τρίτη δόση.  Από εκεί και πέρα είναι αντικείμενο συζήτησης το οποίο έχει και την επιστημονική διάσταση του . Πάνω σε αυτό βασίστηκε και η ελληνική κυβέρνηση για να πάρει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία .Και είμαστε βέβαιοι ότι κάπως έτσι θα κινηθεί και η συζήτηση στο συμβούλιο κορυφής στο πλαίσιο της Ευρώπης”.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας: Θα επιστρέψει και σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους

Τέλος ρωτήθηκε  εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να επιστρέψει η  χρήση υποχρεωτικής μάσκας σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους προκειμένου να αποφευχθεί το lockdown. ” Έχουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο κινούνται στις δραστηριότητες τους οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας .Έχουμε συγκεκριμένες συστάσεις που αφορούν  την συμπεριφορά  όλων των πολιτών εκεί που παρατηρείται συνωστισμός” απάντησε και επεσήμανε ότι ταυτόχρονα  συνεχίζονται οι προσπάθειες  της κυβέρνησης για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης αλλά και ο  μεγάλος  αγώνας   στο εθνικό σύστημα υγείας.

Γιάννης Οικονόμου-χειρουργεία και μάσκες

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

” Και συνεχίζουμε έτσι χωρίς να έχουμε στον ορίζοντα  την προοπτική του lockdown  με την εφαρμογή των μέτρων, με τους κατάλληλους ελέγχους για την υποστήριξη τους και με τη συνεχή μάχη για την υποστήριξη και ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας”, τόνισε με έμφαση.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ